Молодіжна палітра Кропивницького – 2017

Четвер, 25 травня 2017 14:49

Нещодавно у Кропивницькому відбулося засідання журі Художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей, започаткованого художньо-меморіальним музеєм О.О.Осмьоркіна з метою виховання патріотизму підростаючого покоління та популяризації образотворчого мистецтва, сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей, виявлення та підтримка талановитої молоді і викладачів.

Конкурс носить ім’я відомого кіровоградського художника і педагога - заслуженого працівника культури України, члена Національної Спілки художників України, лауреата обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» Леоніда Івановича Бондаря (1938 - 2013), який понад двадцять років очолював Кіровоградську дитячу художню школу, якій в 1992 році було присвоєно ім’я О.О.Осмьоркіна.

Співорганізатором конкурсу є обласна організація Національної Спілки художників України. До складу журі входять: начальник відділу культури і туризму міської ради Анна Назарець, яка є одним з ініціаторів заснування конкурсу, фахівець з історії мистецтв - кандидат мистецтвознавства, доцент мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олена Кириченко та відомі художники - голова обласної організації НСХУ Андрій Хворост і член НСХУ Людмила Демиденко, очолює журі провідний науковий співробітник музею заслужений художник України Андрій Надєждін.

Згідно з затвердженим Положенням конкурс проводиться в трьох номінаціях: для учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та шкіл естетичного виховання, для учнів художніх студій та гуртків образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів і для студентів вищих навчальних закладів мистецького та гуманітарного профілю. Переможці конкурсу відзначаються Дипломами та тематичним буклетом «Переможці Художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей», а ще отримують заохочувальні призи – предмети та матеріали творчої праці художників (фарби, пензлі, олівці, альбоми, ін.), які надає відділ культури і туризму міської ради.

В цьому році конкурс присвячений 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна, має тему: «Класичні жанри образотворчого мистецтва» і проводиться за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура. Приємно відзначити, що кількість учасників конкурсу значно зросла. Так, на розгляд журі було представлено 197 творів 159 учасників - учнів та студентів 15 навчальних закладів м. Кропивницького: дитячої художньої школи ім. О.О.Осмьоркіна, дитячої школи мистецтв (відділ образотворчого мистецтва) в сел. Новому, гуртків та студій образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів №5, 6, 11, 18, 19, 24, 31 і професійно-технічних навчальних закладів (ліцеїв сфери послуг та побутового обслуговування), а також Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (художньо-графічне відділення мистецького

факультету) та будівельного коледжу за спеціальністю «архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр».

Тож членам журі конкурсу довелося плідно попрацювати, аби обрати найкращих юних митців, нагородження яких відбудеться 2 червня 2017 року о 12-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна.

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини