Мрію про Незалежність в українців не відібрати: у Кропивницькому відзначили День Конституції

Вівторок, 28 червня 2022 13:29

Сьогодні, 28 червня, у День Конституції України, кропивничани покладали квіти до пам’ятника Володимиру Винниченку.

Сьогоднішня дата важлива для кожного українця, адже Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг демократії та державності, внесла гарантії незалежності та цілісності держави. На Конституції грунтується сьогодення та вибудовується майбутнє українського народу.

Одним із конституційних обов'язків кожного громадянина є захист Вітчизни, бо оборона країни – найважливіша функція держави.
Це справа всього народу. Сьогодні з нами увесь світ, в час, коли славні Збройні Сили України, незалежний український народ, всі ми разом вже 8 років і 125 днів героїчно боремось за нашу землю, за українську державу.

В урочистостях взяли участь керівництво області та міста: голова ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Сергій Шульга, заступник міського голови Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка.

- Наша Конституція дуже глибока за змістом. Вона відповідає усім вимогам сучасного права, - наголосив Андрій Райкович. - Всі ми повинні чітко і неухильно виконувати головний Закон нашої держави. Але державність ніколи нам легко не давалась. За неї сьогодні гинуть захисники нашої рідної землі. Ми довіку будемо вдячними їм за подвиг. Переконані, що Україна обов’язково Переможе! З нагоди відзначення Дня Конституції України цього дня відбулася церемонія урочистого нагородження державними нагородами України та почесними відзнаками Кіровоградської області та Кропивницької міської ради.

Андрій Райкович, разом з головою обласної ради Сергієм Шульгою вручили орден княгині Ольги ІІІ ступеня вчительці історії з Новоукраїнки Наталії Мамализі. Почесне звання «Заслужений майстер народної творчості» присвоєно майстрині килимарства Валентині Добровольській, а звання «Заслужений діяч мистецтв України» - Максиму Печененку, засновнику, художньому керівнику та головному балетмейстеру народного хореографічного ансамблю «Світанок».

Відзнаки облвійськадміністрації і обласної ради отримали військовослужбовці та правоохоронці.

За сумлінне виконання службових обов’язків, професіоналізм, особисту ініціативу та самовідданість та з нагоди Дня Конституції України Почесну грамоту Кропивницької міської ради та виконавчого комітету заступник міського голови Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка вручили  Єпископу Кропивницькому і Голованівському Марку, керуючому Кропивницькою єпархією Православної Церкви України та директору Інклюзивно-ресурсного центру №3 Юрію Воронову.

Грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету нагороджено Анатолія Екштейна  – водія 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету оголошені:

Олександру Гордовому – водію 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області;

Олександру Жежері – лейтенанту Кропивницького районного управління поліції;

Оксані Качуровській – завідувачу відділом декоративно-ужиткового мистецтва Міського центру дитячої та юнацької творчості;

Миколі Кондрашову – старшому лейтенанту  Кропивницького районного управління поліції;

Євгенії  Силант’євій – директору Міського центру дитячої та юнацької творчості.

Волонтери громадської організації  «Громадська варта» за виявлення  активної громадської позиції та постійну підтримку і волонтерську допомогу військовим, які захищають незалежність України були відзначені медаллю Православної Церкви України «За жертовність і любов до України».  Нагороди вручив Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Під час урочистостей відбулося і вже  традиційне спецпогашення  поштової марки України.   

Нова марка має глибоку символічну сутність. На малюнку – дитяча мрія одинадцятирічної Софійки Кравчук із Волині про щасливе майбутнє України та найбільший у світі літак "Мрія", який летить до зірок. Цією маркою ми говоримо всьому світу, що Україна житиме! Україна переможе! Бо мрію у нас не забрати!

Урочистий настрій цього дня створював духовий оркестр воїнів спец призначенців, а яскравим фіналом свята стала хореографічна композиція від вихованців ансамблю «Світанок».

Усі новини