Наталія Дзюба: бюджет міської ради Кропивницького має надзвичайно потужну соціальну складову

Вівторок, 14 лютого 2017 13:56

Сьогодні, 14 лютого, у міській раді підбили підсумки розвитку гуманітарної сфери у Кропивницькому за 2016 рік.

Про здобутки впродовж минулого року і плани на рік прийдешній говорили під час прес – конференції заступник міського голови Наталія Дзюба та керівники виконавчих органів гуманітарного спрямування: Лариса Костенко, Оксана Макарук, Сергій Колодяжний, Юлія Вовк, Неля Чорна, Олег Краснокутський та Ірина Сисак.

Наталія Дзюба відзначила на початку спілкування із журналістами, що бюджет Кропивницького як у 2016 році, так і на 2017 рік має надзвичайно потужну соціальну складову. Такий підхід є принциповою позицією міського голови Андрія Райковича і приорітетом діяльності виконавчих органів міської ради.

За інформацією заступника міського голови, у 2016 році на виконання Заходів щодо реалізації Програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення Кропивницького були передбачені кошти у сумі 4, 90 мільйонів гривень.

Впродовж минулого року грошову допомогу отримали 2138 громадянам міста на загальну суму 3, 773 мільйонів гривень. Крім того, надано фінансову підтримку 11 громадським організаціям інвалідів та ветеранів на суму 255,0 тис. грн. Із 01 січня 2016 року звільнено на 50 % від оплати за користування житлово-комунальними послугами 114 інвалідів 1 і 2 груп по зору та 5 сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків в Республіці Афганістан. Для забезпечення такої пільги головне управління ЖКГ відшкодувало підприємствам – надавачам житлово-комунальних послуг кошти у сумі 161,5 тис. грн. Також у 2016 році звільнено на 50 % від абонентської плати за користування телефонами 152 інваліда 1 і 2 груп по зору. Управлінням розвитку транспорту та зв’язку станом на 01 січня 2017 року відшкодовано кошти у сумі 35,0 тис. грн.

З метою підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час здійснення АТО, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями, у Кропивницькому діє Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей.

Для реалізації такої програми у міському бюджеті передбачені кошти у сумі 9386,8 тис. грн. У 2016 році матеріальна допомога учасникам АТО та членам сімей загиблих надана на загальну суму 5,105 мільйонів гривень.

А ще, минулого року за кошти державного бюджету придбано житло для 6 сімей загиблих воїнів та 4 інвалідів війни, які потребували поліпшення житлових умов та перебували на обліку.

У 2016 році Кіровоградською міською радою надано 949 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідного цільового призначення орієнтовною площею 95 га, із них передано у власність 725 земельних ділянок орієнтовною площею 72 га.

Вихованці дошкільних навчальних закладів міста з числа дітей учасників АТО забезпечуються безкоштовним триразовим харчуванням. Учні 1 - 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів отримують безкоштовні сніданки та обіди, учні 5-11-х класів забезпечені одноразовим гарячим харчуванням. У 2016 році звільнено від оплати за харчування у дошкільних закладах 581 дитину, у загальноосвітніх навчальних закладах - 889 учнів. На таку підтримку родин учасників АТО з міського бюджету використані кошти у сумі 2, 406 мільйонів гривень. 78 дітей військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, направлені до дитячих закладів відпочинку, на це використано кошти у сумі 136,0 тис. грн.

З метою вшанування пам'яті про загиблих учасників антитерористичної операції у 2016 році на їх честь відкрито 4 меморіальні дошки, відповідно до рішень міської ради та розпоряджень міського голови, перейменовано 23 вулиці, 4 провулки та 2 сквери.

З нагоди Дня захисника України було проведено благодійний марафон “Серця, опалені війною” під час якого надано допомогу учасникам антитерористичної операції та сім'ям загиблих військовослужбовців за рахунок коштів міського бюджету та меценатів.

Усі новини