Нехай у Кропивницькому всюди звучить музика! Реконструйована музична школа імені Нейгауза отримала новий концертний майданчик

П'ятниця, 18 вересня 2020 21:45

Сьогодні, 18 вересня, у Кропивницькому, після реконструкції урочисто відкрили музичну школу №1 імені Генріха Нейгауза. Цей будинок - пам’ятка архітектури, справжня окраса Кропивницького. Впродовж 50 років споруда, де виступали музиканти, зі світовими іменами чекала на своє відродження.

Цьогоріч реконструкція стартувала за ініціативи міського голови Андрія Райковича, який особисто і контролював хід будівництва. Будівельники виконали величезний обсяг робіт: посилили фундамент, замінили електромережу та перекриття. Класи, де займаються діти, зробили шумоізоляційними, щоб юні музиканти не заважали один одному. А головне - будівельники зберегли ліпнину в закладі, зумівши відтворити його дух та автентичність.

- Майже 50 років тут чекали не просто будівельників, а майстрів - реставраторів, - відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович.- Приємно, що в нашому місті є такі фахівці, що відроджуються потужні будівельні організації, здатні виконувати інженерно найскладніші,  сучасні і одночасно елегантні, високохудожні роботи. Я щиро вдячний всім, хто брав участь у реалізації одного із найкрасивіших проектів у Кропивницькому! Повірте, мені однаково радісно, коли в місті виходить на маршрути  новий пасажирський транспорт і коли прилітає звістка, що наш дитячий хор підкорив Париж,  чи ансамбль “Світанок” став лауреатом престижного конкурсу Вірського. Це високо! Серце переповнюється, коли всі піднімаються, щоб аплодувати нашому духовому оркестру. Ну це ж класно! Нехай тут і скрізь у нашому славному місті звучить хороша музика! Бо вона - вічна!

Важливо також, що з реконструкцією музична школа отримала  затишний літній концертний майданчик. А це означає: у місті з‘явився ще один творчий простір для обдарованих юних кропивничан. Перший концерт тут вже дали сьогодні. Народна артистка України Антоніна Червінська зізналася, що на такий амбітний культурницький проєкт місто вже зачекалось.

- Те, що відбулося у цій школі - просто неймовірно! Андріє Павловичу, Ви людина слова і живете за кредом: «працювати так, щоб не було соромно дивитись людям в очі». І Ваш девіз вірний! Спасибі Вам за все, що зробили і продовжуєте робити для нашого міста!

Усі новини