Один із символів площі Героїв Майдану – багаторічна катальпа буде врятована

Середа, 8 серпня 2018 14:12

На площі Героїв Майдану у Кропивницькому під час негоди – сильної зливи і штормового вітру, постраждав один із її символів: багаторічна катальпа розкололася навпіл. Оскільки ці дерева є прикрасою і невід'ємною частиною благоустрою центральної площі міста, міський голова Андрій Райкович доручив спеціалістам обстежити місце ураження і запропонувати ідеї, як можна зберегти катальпу.

Оглянути пошкоджене дерево і спланувати подальші дії, які б допомогли врятувати дерево, на місце пригоди прийшли секретар міської ради Андрій Табалов та заступник міського голови Олександр Мосін.

- Щоб дерево не загинуло, треба для його гілок облаштувати дерев'яні опори, - запропонував Андрій Табалов. - Такі опори можна зробити для всіх катальп на площі, оскільки ці дерева вже старі та їхні гілки дуже розрослися і стали задовгими та заважкими для рослини. Також хочу звернутися до кропивничан із проханням берегти зелені насадження, оскільки вони не тільки дають можливість нам дихати чистим повітрям, а і є справжньою природною окрасою нашого міста. Дуже часто ми чуємо про кричущі випадки, коли дерева підпалюють та ламають навіть у центральній частині Кропивницького. Міська влада зацікавлена у тому, щоб в обласному центрі росло якнайбільше дерев і всіляко сприяє збільшенню кількості зелених насаджень.

Андрій Табалов наголосив на тому, що відтепер питання збереження катальп перебуває під його особистим контролем.

Крім того, за словами керівника КП “Благоустрій” Віктора Луценка, після обстеження катальп фахівці виявили в деревині порожнини. Такі місця будуть заповнені спеціальним розчином, що допоможе стримати процес внутрішньої руйнації дерева. А місце, де катальпа була розчахнута під час негоди також буде оброблене садовим варом.

Усі новини