Олександр Мосін: безперешкодний допуск до об’єктів укриття – це збережені життя людей

Вівторок, 6 червня 2023 15:57

Забезпечені безперешкодним допуском об’єкти укриття – це збережені життя людей. На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 06 червня.

За результатами проведених минулого тижня апаратної наради і засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, впродовж трьох днів: п'ятниці, суботи та неділі, спільними робочими групами за участі представників відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Кропивницького районного управління ГУ ДСНС України у Кіровоградській області та Управління патрульної поліції в Кіровоградській області здійснювалася оперативна перевірка щодо належного утримання у постійній готовності об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту: сховищ, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів, швидкоспоруджуваних захисних споруд та забезпечення безперешкодного доступу до них населення.

- Станом на сьогоднішній день вже перевірено усі сховища цивільного захисту. Перевіркою встановлено, що майже до усіх забезпечено безперешкодний доступ, - відзначив Олександр Мосін. -  Виключення становлять сховища, які знаходяться на балансі ПрАТ "Кіровоградгранкар'єр", по вул. Автолюбителів, 5 та ПП Овечко В. С. по вул. Промисловій, 2-а до яких не забезпечено доступ населення та не було допущено перевіряючих. До керівників цих двох підприємств будуть вживатися відповідні заходи реагування.

В кращу сторону в питанні утримання сховищ відзначили такі підприємства, як АТ "Ельворті", ПАТ "Гідросила", АТ "Зорянка", комунальні підприємства - КП "Теплоенергетик", КП "Електротранс" та ряд інших.

Наразі продовжується робота з перевірки найпростіших укриттів на об'єктах житлового фонду, в закладах освіти та охорони здоров'я.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13