Площа нового місця для поховань у Кропивницькому складе близько 50 га і її вистачить на 30 років

Четвер, 9 березня 2017 10:43

Комунальне підприємство «Ритуальна служба-спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» обслуговує понад 174 гектари територій цвинатрів у Кропивницькому.

За інформацією директора підприємства Юрія Вісяникова, найбільшим за площею є Далекосхідне кладовище – 101 га, Ново-Лелеківське займає 25 га, Масленіківське – 15 га, Рівнянське – 12 га, Старо-Лелеківське – 11,2 га, Балашівське – 3 га, Завадівське – 2 га, Лелеківське – 1,6 га, Старо-Лелківське (по вул. Казанській) – 1,5 га і Меморіальний комплекс “Фортечні вали” – 2 га.

Спеціалісти підприємства здійснюють заходи з утримання та поточного ремонту об’єктів благоустрою кладовищ та меморіального комплексу на Фортечних валах, а саме:

- Очищення проїздів, пішохідних доріжок від сміття при середній та великій засміченості;

- Викошування комбінованого травостою, бур’яну;

- Систематичне очищення контейнерів та вивезення сміття;

- Видалення самосійної порослі дерев діаметром до 5см вручну сокирою;

- Прибирання сміття та навантаження вручну на транспортні засоби, вивезення сміття з території кладовища;

- Завезення води в баки на кладовища;

- Грейдерування проїздів на території кладовища;

- Очищення доріжок та проїздів від снігу;

- Інші роботи, які пов’язані з утриманням та поточним ремонтом об’єктів благоустрію кладовищ.

У 2016 році підприємство отримало з міського бюджету фінансування у сумі 1,615 мільйонів гривень. Кошти були використані на випладту заробітної плати – 572 тисячі гривень, нарахування на зарплату склали 117 тисяч гривень. На придбання матеріалів, обладнання та інвентаря витрачено 281 тисяча гривень, на оплату послуг сторонніх організацій – 396 тисяч гривень. Інші видатки, у тому числі ПДВ склали 250 тисяч гривень.

- Сьогодні у Кропивницькому достатньо складана ситуація із виділенням місць під поховання, - відзначив під час прес – конференції у міській раді Юрій Вісяников. – Фактично всі цвинтарі вичерпали свій ресурс. Міська влада планує організувати нове місце для поховання в обласному центрі. Нове кладовище матиме площу 49 га і розміщуватиметься на території Аджамського промислового вузла. За попередніми оцінками, його площі вистачить на 30 років.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13