Порушення правил пожежної безпеки при користуванні електричним обладнанням – найпоширеніша причина пожеж у житловому секторі.

Вівторок, 14 січня 2020 13:25

Сьогодні, 14 січня, таку інформацію повідомив начальник Кропивницького МРВ управління ДСНС України Валерій Жилін. Протягом 2019 року в обласному центрі зареєстровано 462 пожежі. Внаслідок них загинуло 5 осіб. До порівняння  у 2018-му загиблих було шестеро. Загальні збитки від пожеж склали майже 21 млн. грн.

На сьогодні, за інформацією надзвичайників, гостро стоїть питання попередження загорянь у житловому секторі, адже саме там, з року в рік, виникає майже 40 % від усієї кількості пожеж в місті. Також з настанням холодів містяни починають активно використовувати електрообігрівачі, а це, в свою чергу,  викликає додаткове навантаження на електричні мережі. Саме порушення правил пожежної безпеки при користуванні електричним обладнанням та пічним опаленням є одними із найпоширеніших причин виникнення пожеж у житловому секторі, констатує Валерій Жилін.

Одним з пріоритетних питань для надзвичайників нині залишається забезпечення пожежної безпеки, особливо на тих об’єктах, які перебувають у сфері управління органів місцевого самоврядування.

- У 2019 році у міському бюджеті було передбачено близько 3,8 млн. грн., на виконання заходів пожежної безпеки, - розповів Валерій Жилін. - Поряд з тим самими відомчими установами використано лише 2 млн. 50 тис. грн., що складає 57 %. Хочу наголосити - недостатнє фінансування заходів по забезпеченню пожежної безпеки навчальних закладів, лікарень та інших об’єктів соціальної сфери наражає наших громадян, а головне дітей, на небезпеку та може призвести до трагічних наслідків.

Також Валерій Жилін поінформував про те, що після подій, що трапились в місті Одесі, на виконання доручення Прем’єр-Міністра України проаналізовано та визначено 185 об’єктів з масовим перебуванням людей, що перевіряються починаючи з грудня 2019-го року. Зокрема в Кропивницькому до 10 лютого поточного року будуть перевірені 40 дошкільних навчальних закладів, 46 загальноосвітніх навчальних закладів, 12 професійно-технічних навчальних закладів, 10 навчальних закладів вищої освіти, 9 спеціалізованих навчальних закладів, 29 закладів охорони здоров’я, 6 об’єктів критичної та транспортної інфраструктури, 12 закладів соціального захисту та 21 торговельно-розважальний об’єкт.

Разом з тим, розповів Валерій Жилін, за результатами перевірок вказаних об’єктів у 2019 році направлено 12 позовів до адміністративного суду щодо заборони їх подальшої експлуатації.

 

Усі новини