Порятунок для душі: у Кропивницькому Центр допомоги врятованим відзначив рік діяльності

П'ятниця, 29 березня 2024 15:30

Центр допомоги врятованим у Кропивницькому відзначив рік діяльності сьогодні, 29 березня.

З нагоди цієї події в обласну бібліотеку імені Чижевського, де відбувався захід, завітали представники обласної, міської влади, соціальні партнери та клієнти Центру.

- Центр допомоги врятованим — це результат багаторічної системної праці в напрямку захисту людей від насильства. Сьогодні Центр — лідер із надання психологічної підтримки та допомоги постраждалим від сексуального насилля та інших проявів негативного впливу на людину. Він став осередком надії і сподівань для багатьох вимушених переселенців і кропивничан, - відзначила заступниця начальника Кіровоградської ОВА, депутатка Кропивницької міської ради Катерина Колтунова.

На заході представили результати першого року роботи Центру, обговорили основні здобутки та виклики. Своїми особистими історіями поділилися клієнтки, які отримали підтримку від сервісу.

- За рік роботи до Центру у Кропивницькому звернулись 1531 особа, з яких внутрішньо переміщених 67%. Загалом було надано понад 3148 послуг упродовж року, з а саме: 981 соціальних, 1607 психологічних, 535 юридичних. 14 % послуг здійснено у дистанційному форматі, - навів результати роботи координатор Центру Олександр Кришко. - Центри допомоги врятованим створені, щоб реагувати на виклики війни. Допомогу тут можуть отримати постраждалі від сексуального насильства, зумовленого війною, внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці, родини військовослужбовців, які загинули, перебувають у полоні або безвісти зникли, а також особи, які пережили полон. Сюди можна звернутися із будь-якими питаннями, які виникають у зв’язку з повномасштабною війною. Кваліфіковані спеціалісти надаватимуть необхідну соціально-психологічну, правову чи інформаційну підтримку комплексно та в одному місці безкоштовно, безпечно і конфіденційно.

Заступниця директора департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради Олена Костенко розповіла, як рік тому виникла ідея створити Центр допомоги врятованим і наскільки гострою була потреба у послугах, які тут надають, і подякувала обласній і міській владі за сприяння у створенні осередку.

Візуальним результатом роботи Центру допомоги врятованим у Кропивницькому стала фотовиставка “Біль”, присвячена досвіду прикордонників та прикордонниць, які пережили полон.

Центр допомоги врятованим у Кропивницькому знаходиться за адресою: вулиця Архітектора Паученка, 41/26, 2 поверх (у приміщенні ЦНАПу “Прозорий офіс”).

Графік роботи: понеділок-четвер з 09:00 до 17:10, п’ятниця з 09:00 до 16:00.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13