Посадовці міської ради Кропивницького в умовах карантину навчаються дистанційно

П'ятниця, 29 травня 2020 14:53

Посадовці міської ради Кропивницького продовжують навчатися і в умовах карантину. У четвер, 28 травня, тут відбулося перше онлайн навчання в рамках спеціальної короткострокової програми.

Ініціативу в організації дистанційного курсу вивчення особливостей роботи з відкритими даними виявив відділ кадрової роботи, який і провів спеціалізовану Zoom-конференцію.

В онлайн навчанні взяли участь посадові особи виконавчих органів міської ради, районних у місті Кропивницькому рад та представники комунальних підприємств міста, всього 53 учасники.

Відкрила семінар керуюча справами виконавчого комітету Альвіна Бондаренко, вона представила спікера конференції - тренерку з відкритих даних проєкту TAPAS Світлану Литвиненко.

Протягом двох годин учасники Zoom-конференції вивчали питання організації інфраструктури відкритих даних в органах місцевого самоврядування, створення внутрішньої нормативної бази. Крім того, спільно обговорювали планування та розвиток відкритих даних в міській раді Кропивницького, опановували організацію процесу впровадження відкритих даних.

Під час семінару також активно обговорювалося питання популяризації відкритих даних міста серед зацікавлених сторін – громадських активістів, журналістів, науковців, аналітиків, мешканців міста та вчилися новітнім інформаційним технологіям, що застосовуються для здійснення візуалізації даних.

Учасники конференції повною мірою оцінили переваги онлайн формату навчання в умовах карантину.

Усі новини