Поставимо перед COVID-19 надійний бар’єр! У Кропивницькому розширилося виробництва захисних масок

Четвер, 26 березня 2020 09:41

Мережа магазинів «Будмайдан» у Кропивницькому  на період карантину перепрофілювала власний швейний цех з пошиття спецодягу на виробництво захисних масок. Упродовж трьох днів підприємство виготовило близько тисячі штук необхідного елементу індивідуального захисту.

- Аби пошити захисну маску, треба не більше 15-ти хвилин – говорять кравці підприємства. - Матеріали - тканина, нитки та резинка.

За словами керівниці швейного цеху мережі “Будмайдан”  Катерини Брюховецької, в цеху працюють шість кравчинь. За день вони шиють по кілька сотень масок.

- Всі вони з бавовни та марлі. Маски багаторазові: добре захищають від бактерій і приємні на дотик. Запасів тканини вистачить ще як мінімум на дві-три тисячі масок. Перші маски отримають комунальні підприємства міста та тролейбусний парк. Частину масок, як благодійну допомогу, передадуть Центральній міській лікарні та органам правопорядку, - зазначила Катерина Брюховецька. - Це приклад соціально відповідального бізнесу, що орієнтується на спільне подолання загальнонаціональної біди – загрози епідемії коронавірусу.

Усі новини