Працівники центральної міської лікарні отримали доплати за роботу з хворими на COVID-19

Середа, 15 квітня 2020 17:14

Вже у березні персонал КНП "Центральна міська лікарня" отримав збільшений оклад за роботу з пацієнтами, в яких було лабораторно підтверджено COVID-19. Про це сьогодні, 15 квітня, розповіла начальниця управління охорони здоров’я Оксана Макарук. Працівники отримали доплату в розмірі трьох посадових окладів.
Встановлення доплати до зарплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19), у розмірі до 300% зарплати на період карантинних заходів було встановлено Законом України від 30.03.2020 р. № 540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)". До переліку працівників МОЗ вніс 20 посад медичних працівників, яким з березня 2020 року здійснюється доплата.

- У Кропивницькому збільшений оклад отримали 82 працівники, що борються з COVID-19, серед яких і лікарі, і медичні сестри, і водії. Із міського бюджету на ці потреби лише в березні було виділено 163,1 тис грн, - розповіла Оксана Макарук. - Такі доплати здійснюватимуться до завершення карантинного періоду в Кропивницькому.
 

Усі новини