Право на щастя має кожен: нагорода «Молодіжної палітри» у Кропивницькому знайшла свою героїню

Вівторок, 11 червня 2019 09:03

Нещодавно в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей.

П’ятнадцятирічна Надійка Мороз не мала змогу отримати свій Диплом переможниці, бо представляла в той день, 03 червня, Кропивницький на Всеукраїнському конкурсі-фестивалі таланту та краси для дітей та молоді з інвалідністю «Казкові мрії», метою якого є підтримка та розвиток творчих здібностей дітей та молоді з інвалідністю, розкриття їх творчого потенціалу та сприяння їх подальшому творчому зростанню, соціалізація людей з інвалідністю.

Тому завітала до музею вчора разом із мамою та своїм викладачем Іриною Зантарією, під керівництвом якої  успішно навчається образотворчому мистецтву в студії «ART-TAME».

Заслужений Диплом ІІІ ступеню в номінації для учнів художніх студій та гуртків образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів та заохочувальні призи - гуашеві фарби і альбом для малювання вручив їй голова журі конкурсу заслужений художник України Андрій Надєждін, зауваживши, що журі обирали саме твори за їх художнім виконанням, не зважаючи на прізвища їх авторів, і про те, що малюнок «Затишна хатинка прабабусі» виконала учениця з особливими потребами, дізналися вже під час нагородження переможців.

А малюнок Надійки і справді вражає своєю загадковістю, ліризмом і знаковістю, адже будиночок розташований на дереві, яке здавна вважається символом роду, на гілках якого чарівні птахи – душі предків. Ось такою зобразила юна художниця з надзвичайною чуттєвістю хатинку прабабусі в обрамленні рослинного візерунку, в якому зашифрувала і своє також символічне ім’я  «НАДЯ».

Надійка із задоволенням оглянула презентовану в музеї виставку творів переможців та учасників конкурсу, віднайшовши в експозиції і малюнок з дивовижними парасольками на Дворцовій своєї старшої сестри Насті -  студентки відділення «Архітектура та містобудування» будівельного коледжу, біля якого сфотографувалася, а ще емоційно прочитала вірш про щастя, який декламувала в конкурсі на фестивалі.

Щиро бажаємо щастя Надійці і всім діткам, які потребують його найбільше!

Віта Чернова, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини