Програма відновлення неповнолітніх, підозрюваних у вчиненні злочину – шанс для підлітків змінити власне життя

Середа, 29 липня 2020 14:55

У Кропивницькому впроваджується у життя  «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Про перспективи реалізації в обласному центрі такої Програми йшлося під час робочої зустрічі заступниці міського голови Кропивницького Наталії Дзюби з представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Учасники зустрічі обговорили умови, складові та можливі виклики реалізації «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

- У реалізації Програми ключовим аспектом є активна співпраця психологів, представників громадських організацій, ювенальних прокурорів, адвокатів-медіаторів та соціальних працівників, - наголосила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Олена Шишкарьова. - Саме злагоджена комунікація учасників проєкту дає шанс неповнолітньому змінити своє життя.

Програма буде застосована за наявності чотирьох умов:

  •  наявність потерпілої сторони;
  •  якщо неповнолітній вперше вчинив злочин невеликої або середньої тяжкості;
  •  визнання ним факту вчинення злочину;
  •  і неповнолітній, і потерпілий дали згоду на участь у програмі.

Олена Шишкарьова зауважила, якщо неповнолітній відшкодує шкоду і примириться з потерпілим, успішно пройде етап ресоціалізації, він має шанс бути звільненим від кримінальної відповідальності.

Насамкінець учасники зустрічі домовились про проведення спільних заходів, обмін інформацією та розповсюдження інформаційних буклетів.

Усі новини