Протягом 2019 року у Кропивницькому вдалося реалізувати низку знакових будівельних проєктів

Вівторок, 24 грудня 2019 11:49

Виконання Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення  у Кропивницькому за 2019 рік стало головною темою прес-конференції у міській раді сьогодні, 24 грудня.

За інформацією начальника управління капітального будівництва міської ради Сергія Білоконя, у поточному році управління виступало замовником з будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту на 78-ми об’єктах комунальної інфраструктури, благоустрою, освіти, охорони здоров'я та соціально культурного призначення

- Відповідно до нашої галузевої Програми передбачалося виконання робіт на загальну суму 150, 123 мільйонів гривень, з яких кошти субвенції з державного бюджету складають 10, 582 мільйона гривень, - відзначив Сергій Білоконь. - Станом на 23 грудня було освоєно капітальних вкладень на загальну суму 125, 043  мільйонів ривень по 76-ти об’єктах.

Серед реалізованих у 2019 році проектів:

  • 11 об’єктів дошкільних навчальних закладів на суму 3 992,0 тис. грн;
  • 30 об’єктів загальноосвітніх закладів на суму 18 533,4 тис. грн;
  • 2 об’єкти охорони здоров’я  на суму 1 336,2 тис. грн;
  • 1 об’єкт соціального захисту та соціального забезпечення на суму 55,7тис. грн;
  • 13 об’єктів комунального господарства на суму 5 110,8 тис. грн;
  • 19 об’єктів капітального будівництва, реконструкції та реставрації на суму 96 014,6 тис. грн., в тому числі кошти субвенції з державного бюджету 10 581,6 тис.грн.

Необхідно відзначити, що в межах бюджетного призначення по 49-ти об’єктах завершено всі будівельно-монтажні роботи, а по  27-ми - розроблено проектно-кошторисну документацію для організації та виконання будівельно-монтажних робіт в 2020 та наступних роках.

Серед знакових для територіальної громади проектів 2019 року Сергій Білоконь назвав завершення робіт з Реконструкції проїжджої частини вулиці Ельворті, вулиці Миколи Левитського.  Результатом реалізації проєкту є отримання містом надсучасної інженерно-транспортної розв’язки, яка дала можливість облаштування безпечного двостороннього руху через шляхопровід.

- В основу проекту покладено застосування збірної металевої гофрованої конструкції, - звернув увагу начальник управління. – Це дозволило в максимально короткий термін виконати роботи у насипу залізничної магістралі та відновити рух потягів залізницею  Вартість будівництва склала біля  66,0 млн грн.

Продовжується робота на не менш важливому для міста проєкті -  створення в обласному центрі сучасного центру надання адміністративних та соціальних послуг у форматі “Прозорий офіс”.

Тут заплановано повну реконструкцію будівлі, утеплення фасаду, заміну покрівлі, комунікацій та облаштування прилеглої території. У поточному році підрядною організацією завершено монтаж металевих каркасів шахт та обладнання панорамних ліфтів, опорядження внутрішніх приміщень другого, третього і четвертого поверхів, встановлення охоронну сигналізацію.

На даний час тривають роботи з утеплення та лицювання фасадів, з опорядження внутрішніх приміщень першого поверху та сходових клітин, проводиться робота по склінню фасадів панорамних ліфтів.

- Варто зауважити, що приміщення другого-четвертого поверхів вже повністю готові і навіть частково облаштовані меблями та обладнанням, - повідомив Сергій Білоконь. -  По даному об’єкту в поточному році використано кошти в загальній сумі 23, 795 мільйонів гривень, в тому числі кошти субвенції з державного бюджету – 9, 574 мільйони гривень. А від початку реконструкції використано кошти в загальній сумі 41, 524 мільйона гривень. Введення об’єкта в експлуатацію планується на кінець другого кварталу 2020 року.

Ще одним знаковим проектом для міста стало будівництво багатоквартирного житлового будинку по вулиці Генерала Жадова, який вперше після багаторічної перерви ввели в експлуатацію.

Житловий будинок, загальною площею 3 069,6 кв. м, побудовано у обжитому місці, де є вся необхідна інфраструктура: заклади освіти, охорони здоров’я, культури, торгівельна мережа тощо.  

На виконання заходів з енергозбереження та забезпечення економії енергоресурсів в поточному році  - термомодернизації  об’єкта «Капітальний ремонт КЗ "Навчально-виховне об’єднання - "ЗОШ І-ІІІ ступенів № 31 з гімназійними класами, центр дитячої та юнацької творчості "Сузіря", в електронній системі ПРОЗОРРО завершено процедуру торгів за вимогами НЕФКО. З переможцем торгів – харківським товариством з обмеженої відповідальності «АВЄГА»  підписано Контрактну угоду KROP-2, яка погоджена Північною Екологічною Фінансовою Компанією (НЕФКО).

Кошторисна вартість даного об’єкта складає 28, 678 мільйонів гривень, в тому числі за рахунок коштів (НЕФКО) – 11, 475 мільйонів гривень.

- Продовжуються також роботи по об’єкту «Реконструкція набережної р. Інгул від вул. Михайлівської до вул. Вокзальної», - підкреслив Сергій Білоконь. – На даний час ТОВ «Український лабораторний центр екологічних досліджень» виконало всі роботи, відповідно до вимог Закону про оцінку впливу на довкілля. Отримано відповідний висновок. Крім того, ТОВ «Абріс Либідея» здійснило розробку техніко економічного обґрунтування, проведено експертизу. Відповідно до експертного звіту проектно-кошторисна вартість реконструкції складає близько 185,0 млн.грн. Увесь проект реконструкції набережної розбитий на сім зон і першою, після завершення розроблення робочої проєктної документації, почнуть оновлювати Спортивну зону на правому березі Інгулу між вулицями Михайлівською і Великою Перспективною.

Впродовж  2019 року було продовжено планомірне виконання реалізації передвиборної Програми міського голови Андрія Райковича щодо модернізації спортивних залів у школах обласного центру.

Цьогоріч  капітальний ремонт спортивних залів виконано у двох школах: ЗОШ № 19; № 24, а в ЗОШ № 20 роботи продовжуються.

Одним із основних напрямків роботи УКБ є будівництво нових об’єктів, реконструкція  та реставрація пам’яток архітектури.

У 2019 році завершено реконструкцію та введено в експлуатацію діючу котельню і теплові мережі від неї по вул. Металургів, 7-а в селищі  Новому. Було замінено зовнішні теплові мережі та встановлено додаткове обладнання, що дало змогу перепідключити 27 житлових будинків, дві школи, дошкільний заклад, музичну школу, поліклініку, театр танцю «В гостях у казки» до котлів нової сучасної економної модульної котельні.

Загальна вартість робіт, з урахуванням виконання в попередньому році, склала 18,904 мільйонів гривень.

Завершено і виконання робіт по будівництву зовнішнього водопроводу по вулиці Львівській. Тут вартість робіт становила 1,350 мільйона гривень.

Одночасно, у 2019 році розпочалася робота над зведенням у Кропивницькому наступного житлового будинку. На даний час проводиться збір необхідних вихідних даних для проектування. Виконано інженерно-геологічні та інженерно-геодезичні вишукування. У наступному році планується завершити проектування, отримати необхідні дозволи та розпочати будівництво.

- Управління  також продовжує активно працювати над питаннями розвитку інфраструктури міста, - наголосив Сергій Білоконь. -  Так в цьому році виконано комплекс геодезичних та геологічних вишукувань для будівництва мосту через Інгул між вулицями Казанською та Родищева. В перспективі це дасть змогу повноцінно з’єднати транспортним сполученням два мікрорайони. В наступному році плануємо розпочати техніко-економічний розрахунок даного об’єкту. А ще розроблено проектно-кошторисну документацію по об’єкту «Реконструкція вулиці Полтавської від провулку Об'їзного до вул. Васнєцова», отримано експертний висновок: вартість об’єкта біля 40,0 млн.грн.

Для завершення робіт у 2020 році проведено комплексне коригування проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Нове будівництво госппобутової каналізації по вул. Л. Українки, Дарвіна, Степняка-Кравчинського». Будівництво цієї  каналізаційної мережі давно очікують мешканці мікрорайону: вона вирішить багаторічну проблему відведення побутових стоків.

Вперше за багато десятків років розпочалася комплексна реставрація будівлі головного корпусу музичної школи №1 імені Нейгауза. Відповідно до експертного висновку вартість об’єкта складає 9,0 млн.грн.

Проектом передбачено реставрація внутрішніх інтер’єрів, відновлення ліпних елементів, повна заміна інженерних мереж, утеплення горища, влаштування пожежного виходу, заміна вікон та дверей.

В межах бюджетного призначення на 2019 рік завершено роботи по об’єктах дошкільних навчальних закладів:

  • у ДНЗ (ясла-садок) № 2 "Ятранчик" по вул. Шевченка,42 – ремонт ганків та роздягальні;
  • у ДНЗ (ясла-садок) № 28 "Зірочка" по Студентському бульвару, 8-а виконано роботи по ремонту туалетів в групах;
  • у  ДНЗ (ясла-садок) № 29 "Червона шапочка" по вул. Євгена Тельнова, 20 виконано роботи ремонту огорожі;
  • у ДНЗ (ясла-садок) № 37 "Ластівка" по вул. Преображенська, 103 та № 52 «Казковий» вул. Комарова, 11 виконано роботи по утепленню фасадів
  • у ДНЗ (ясла-садок) № 63 "Посмішка" по вул. Академіка Тамма, 4-а – виконано ремонт спортивної зали та ганків.

по х загальноосвітніх закладах:

  • Капітальний ремонт покрівель ЗОШ №1 (вул. Преображенська, 103), №2, ГНТН, ліцей-школа Вікторія-П;
  • Капітальний ремонт внутрішніх приміщень ЗОШ №1 (вул. Таврійська, 29/32), гімназія ім. Т.Г. Шевченка, гімназія №9, №14, 18, 33, 34, 35, 37;,
  • Замінено вікна на енергозберігаючі ЗОШ № 10;
  • Відремонтовано харчоблоки ЗОШ «Мрія»;
  • Проведено перепланування приміщень ЗОШ №30;
  • Відремонтовано огорожу ЗОШ №32.

по об’єктах охорони здоров’я:

  • Капітальний ремонт КЗ "Медико-санітарна частина м. Кропивницького", вул. Салганні піски, 14 виконано роботи по ремонту покрівлі.
  • Розроблено проектно-кошторисну документацію «Реконструкція операційного блоку КЗ "Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги", вул. Короленка, 56» (44,0млн.грн) та «Капітальний ремонт приміщення КЗ "Поліклінічне об’єднання м. Кіровограда" вул. Габдрахманова,5.

 

По об’єктах благоустрою міста здійснено капітальний ремонт внутрішньоприбудинкової дороги між котельнею та житловим будинком по вулиці Академіка Корольова, 13 та дороги по вулиці Калузької від вулиці Жуковського до провулку   Новгородського 1-го.

По об’єктах  комунальної  власності:

  • Капітальний ремонт нежитлового приміщення по вул. Вокзальна, 58 – виконано роботи по внутрішньому оздобленню приміщень ІІІ поверху;
  • Капітальний ремонт нежитлового приміщення по вул. Соборній (50 років Жовтня), 14 – ремонт внутрішніх електричних мереж, оздоблення приміщень;
  • Капітальний ремонт нежитлового приміщення по вул. Шатила, 12 – утеплення стін;
  • Капітальний ремонт будівлі під розміщення Кропивницького міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, вул. Олени Теліги, 75 – виконано роботи по ремонту покрівлі;
  • Капітальний ремонт нежитлового приміщення, вул. Пашутінська, 13 – виконано оздоблення внутрішніх приміщень

У 2019 році, на замовлення управління капітального будівництва, розроблено проектно-кошторисну документацію по наступних об’єктах, виконання робіт по яких буде проводитися в подальших роках:

  • по чотирьом ДНЗ - № 15, 24, 65, 72;
  • по семи ЗОШ - № 4, 6, 22, 25, Завадівській та Балашівській гімназіям, школа-інтернат «Сокіл»;
  • по поліклініці по вул. Габрахманова,5
  • по центру надання соціальних послуг Подільського району
  • по дев’яти об’єктам будівництва, реконструкції та реставрації
  • по трьом об’єктам комунальної власності.

Усі новини