Радіодиктант національної єдності вдвадцяте відбудеться в Україні

Середа, 7 жовтня 2020 16:20

Радіодиктант національної єдності цьогоріч буде проводитися  в Україні  09 листопада.  Традиційне свято української мови на Суспільному відбуватиметься вдвадцяте на Суспільному стане ще масштабнішою подією, ніж раніше. Транслюватимуть диктант на всіх платформах Суспільного мовника.

Радіодиктант — об’єднавча позаполітична акція, що популяризує вивчення української мови. Радіодиктанту національної єдності цьогоріч виповнюється 20 років. Його започаткували 2000 року задля єднання навколо української мови. Популярність Радіодиктанту щороку зростає, в акції беруть участь тисячі людей з України й світу, і найголовніше в ній — це єднання з усіма, хто любить і шанує рідну мову.

Традиційна подія цьогоріч буде ще масштабнішою. Радіодиктант транслюватимуть на всіх 26 каналах Суспільного мовника: зокрема UA: ПЕРШИЙ і UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, UA: Українське радіо та у соцмережах.

Запрошуємо кропивничан долучитися до унікальної освітньої події, адже саме мова є важливим чинником національного розвитку, головною складовою частиною духовної культури і формою суспільної свідомості. Поширюйте інформацію про Радіодиктант, з вашою допомогою ще більше українців матиме змогу долучитися до його написання у 2020 році. Про точний час початку радіодиктанту буте повідомлено згодом на сайті corp.suspilne.media.

- Ми проводимо таку подію за традицією європейських суспільних мовників. Це наша велика традиція, тож обіцяємо аудиторії, що цьогоріч радіодиктант буде з більшим розмахом, ніж це було в попередні роки. Адже ми заручаємося масштабною підтримкою своїх колег — загальнонаціонального телеканалу UA: ПЕРШИЙ, регіональної теле- та радіомережі, а також цифрових платформ Суспільного, — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу радіо, керівник проєкту «Радіодиктант» Дмитро Хоркін.

У 2020 році плануються  і нововведення.

- Також анонсую, що тепер читати й писати текст буде не одна людина. Цього разу текст для диктанту писатиме відомий письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Малкович, а читатиме популярна акторка з філігранною дикцією, яку ми відібрали на попередньому кастингу на UA: Українське радіо - Римма Зюбіна. Тому готуйтеся вдвадцяте писати Радіодиктант національної єдності в такій чудовій компанії, - наголосив Дмитро Хоркін.

 

Усі новини