Реалізувати проекти за міжнародні кошти

Четвер, 27 липня 2017 10:28

На реалізацію двох проектів – використання енергоефективних технологій при модернізації примішення ЗОШ №31 та модернізація зовнішнього освітлення – влада Кропивницького хоче залучити кредит міжнародної фінансової організації «Північна екологічна фінансова корпорація» (НЕФКО) у розмірі 13 мільйонів 200 тисяч гривень.
Про це йшла мова на нараді у заступника міського голови Олександра Мосіна за участі консультантів НЕФКО, начальників управлінь економіки, фінансів, освіти, житлово-комунального господарства, юридичного управління міської ради, керівника навчального закладу, а також директора комунального підприємства «Міськсвітло».
– Ми хочемо впровадити у місті кілька енергозберігаючих проектів, – зазначив Олександр Мосін. – На даний час здійснено енергоаудит споруди ЗОШ №31, яку та ще дві будівлі закладів освіти обігріває автономна газова котельня. Умовами проекту передбачається утеплення фасаду школи, ремонт даху, спортивного залу, заміна вікон, ізоляція теплових мереж тощо. КП «Міськсвітло», яке також залучено до участі у проекті, отримає кошти на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення та встановлення енергозберігаючих світильників. Також маємо ще два проекти – розвитку електротранспорту та здійснення теплосанації споруд ряду бюджетних установ. Їх будемо реалізовувати із залученням коштів Європейського банку реконструкції та розвитку. Сумнівів у тому, що всі ці проекти будуть успішними, немає.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/real-zuvati-proekti-za-m-zhnarodn-koshti

Усі новини