Рекламна компанія запропонувала встановити на вулицях Кропивницького гучномовці

Четвер, 12 жовтня 2017 20:15

Сьогодні, 12 жовтня, у міській раді Кропивницького відбулось чергове засідання комісії з координації заходів щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

Порядок денний засідання складався з 11 питань, переважно щодо встановлення пріоритету на місця розміщення зовнішньої реклами та продовження терміну дії дозволів. Пропозиції продовження термінів дії члени комісії погодили одностайно, а от дозвіл на розміщення отримали не всі. Більше половини пропозицій ТОВ “Бізнес Альфа Груп” комісія  відправила на доопрацювання, оскільки надані фотографії не точно відображали прив’язку до місцевості, де пропонується розмістити рекламні щити. Член комісії Юрій Яровий виявив ініціативу і запропонував разом із представником підприємства оглянути локації для розміщення рекламних щитів, щоб мати повне уявлення щодо умов їх встановлення.

Позапланово за пропозицією керівника управління містобудування та архітектури Вадима Мездріна комісія  розглянула пропозицію розміщення на вулицях обласного центру аудіотрансляторів. Відповідний проект рішення виконавчого комітету вже оприлюднений на офіційному сайті міської ради Кропивницького.

- Кілька міст України вже мають досвід встановлення і використання таких гучномовців з рекламною метою, - звернув увагу Юрій Яровий. - Але у країнах Європейського Союзу такий вид реклами під забороною, оскільки розцінюється як один із найефективніших способів пропаганди.

Члени комісії висловили бажання особисто зустрітись з представником ТОВ “Голос Кропивницького”, який звернувся до виконавчого комітету міської ради з ініціативою облаштування гучномовців в обласному центрі. З приводу роботи трансляторів у комісії виникло багато питань: з якою гучністю працюватимуть транслятори, хто їх обслуговуватиме, з якою періодичністю мінятимуться тексти тощо.

Голова комісії Олександр Грабенко запропонував запросити ініціаторів проекту на засідання комісії для роз’яснень. Сама ж новація підтримки у присутніх членів комісії не знайшла. 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13