«Розірви коло»: кропивничани об’єднуються у протидії домашньому насильству

Четвер, 2 грудня 2021 19:41

У середу, 01 грудня, у Кропивницькому в кінотеатрі «Портал» відбулася прем’єра документального фільму «Розірви коло». У стрічці розкрито історії жінок, які намагаються змінити своє життя, виходячи з кола насильства.

Авторкою ідеї виступила почесна амбасадорка Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine Марія Єфросиніна. Реалізація проєкту стала можливою за підтримки представництва фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та уряду Великої Британії.

За даними дослідження Фонду народонаселення ООН, проведеного торік, кожна третя жінка у світі стає  жертвою насильства.

До перегляду прем’єрного показу фільму долучилися заступники міського голови Сергій Колодяжний та Михайло Бєжан, депутати місцевих рад, представники громадських організацій, патрульної поліції та ювенальної превенції, сектору протидії домашньому насильству ГУНП в Кіровоградській області.

- На жаль, насильство у суспільстві було і є зараз, але сьогодні ми почали про це говорити. А тому з’явився шанс, що потенційні жертви знатимуть власні права та алгоритм дій у разі виникнення небезпеки. Закликаємо кожну особу, яка постраждала від домашнього насильства негайно звертатися до суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Це допоможе всім нам, все ж-таки, розірвати коло насильства навколо себе, - наголосив перед початком демонстрації фільму Сергій Колодяжний.

Усі новини