Рятівники і комунальні служби відпрацьовували взаємодію на тактичних навчаннях у Кропивницькому

П'ятниця, 6 жовтня 2017 15:48

Сьогодні, 6 жовтня, у міській раді Кропивницького вчилися протистояти вогняній стихії. За дорученням міського голови в адміністративній будівлі відбулися тактичні навчання по відпрацюванню взаємодії комунальних служб та рятівників під час ліквідації надзвичайної події.

Враховуючи надзвичайні випадки, які останнім часом відбуваються то в одному, то в іншому регіоні країни, міська влада вирішила відпрацювати спільні дії служб і працівників міської ради під час виникнення пожежі та евакуації людей.

За словами керівника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, будівля міської ради була обрана не випадково.

- По-перше, в її приміщеннях у денний час постійно перебуває велика кількість людей, особливо на першому поверсі у Центрі надання адміністративних послуг, - зазначив Сергій Коваленко. - По-друге, будівля знаходиться у самому центрі міста, в історичній його частині, оточена вузькими вулицями з одностороннім рухом. Проїхати ними - велика проблема для великогабаритних пожежних машин. До того ж водії дуже часто порушують правила дорожнього руху і на вулицях з одностороннім рухом, де машини мають бути припарковані тільки зліва, паркуються по обидва боки, ускладнюючи таким чином рух транспорту.

До тактичних навчань були залучені працівники пожежно-рятувальної та енергетичної служб, міського водоканалу та швидкої медичної допомоги. Також взяти участь у відпрацюванні мали інспектори патрульної поліції, головним завданням яких була організація руху транспорту таким чином, щоб пожежні машини могли дістатись до епіцентру події та гідранта з водою. Але жодного представника від патрульної поліції на навчання не прибуло.

За легендою, пожежа виникла у харчоблоці будівлі через коротке замикання електрообладнання. Ускладнений рух транспорту затримав прибуття пожежної машини на 10 хвилин, що призвело до розповсюдження вогню та задимлення усіх поверхів будівлі, особливо її частини по вулиці Гоголя. Також, за умовами легенди, для упередження можливого ураження дихальних шляхів працівників міської ради евакуйовували з другого поверху за допомогою механічної драбини.

Після проведення тактичних навчань було виявлено низку недоліків, відзначив Сергій Коваленко. Тому в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради спеціалісти проаналізують роботу усіх служб під час відпрацювання їхніх дій під час умовної пожежі та нададуть відповідні рекомендації керівництву.

Усі новини