Секретар міської ради Андрій Табалов втретє тримав публічний «Звіт наживо» в ефірі каналу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

П'ятниця, 28 лютого 2020 14:13
У четвер, 27 лютого, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов втретє тримав звіт перед громадою у прямому ефірі філії Національної суспільної телерадіокомпанії України каналу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.

Формат інтерактивного звіту передбачає п’ятихвилинний виступ, у якому доповідач розповідає про досягнення та здобутки за рік, що минув. Серед найбільших досягнень депутатського корпусу його очільник відзначив рішення про приєднання територіальної громади селища Нового до міста Кропивницького.

- Минулого року депутатський корпус прийняв дуже важливе, я б навіть сказав, доленосне рішення про приєднання територіальної громади селища Нового до Кропивницького. Я особисто курував цей проєкт, вів його з самого початку, проводив перемовини з громадою, разом з міським головою Андрієм Райковичем брали участь у громадських слуханнях, і нарешті з 01 березня селище офіційно стане ще одним мікрорайоном нашого міста, - зазначив Андрій Табалов. - Відтепер селище матиме безперебійне фінансування комунального сектору,  стабільну роботу транспорту та соціальних закладів. Що зміниться для Новенської селищної ради? Скасовується депутатський корпус, а селище стане старостинським округом, за роботу якого відповідатиме голова міста Кропивницького і структурні підрозділи міської ради.

Під час звіту Андрій Табалов відзначив сесійне рішення, яким фінансування Громадського бюджету у 2020 році було збільшено з 5 млн. грн. до 7 млн. Секретар міської ради зауважив, що рішення було обумовлене збільшенням активності кропивничан у конкурсі міських ініціатив. Так, за минулий рік у Кропивницькому було реалізовано 21 проект, ще два завершили на початку цього року. З них: 4 — спортивні майданчики, 8 — дитячих майданчиків, одне футбольне поле, 4 соціальні проекти, орієнтовані на людей з інвалідністю, освітній проект для людей похилого віку, один медичний, три проекти з благоустрою та урбаністичний проект “Перший міський мурал”.

Звітуючи, Андрій Табалов окремо зупинився на затвердженій депутатським корпусом минулого року програми “Затишний двір”.

- Це комплексна програма, яка передбачає заходи з благоустрою абсолютно у всіх мікрорайонах, включаючи приватний сектор, - зазначив Андрій Табалов. - Програма була розроблена разом із містянами, і логіка її дуже проста: перед тим, як робити благоустрій того чи іншого кутка, подвір’я або прибудинкової території, треба розробити комплексний кошторис і проєкт. Треба один раз розробити цей план із врахуванням побажань мешканців, і потім його поступово реалізовувати.

Після звіту до інтерактивної розмови з Андрієм Табаловим долучились присутні у студії експерти та містяни, які могли поставити питання телефоном. Найбільше громадян турбували питання реалізації проєктів Громадського бюджету, наслідків медичної реформи, проблеми утримання безпритульних собак та перенасичення міста МАФами. Стосовно останнього питання, Андрій Табалов наголосив, що в місті не повинно бути незаконно встановлених торговельних споруд, які не сплачують податки, у яких працівники офіційно не влаштовані, до того ж такі “підприємці” торгують неякісною продукцією.

- Станом на сьогодні у місті діє мораторій на встановлення нових МАФів. Нарешті повинна бути розроблена комплексна схема, яка встановлюватиме правила гри для їх розміщення. Але ми маємо розуміти, що МАФи — це внутрішні інвестори для нашого міста, які сплачують податки до міського бюджету, - зауважив очільник депутатського корпусу. - Звичайно, незаконні споруди мають бути демонтовані, але нові повинні встановлюватись відповідно до затверджених правил.

На питання про зростання тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення Андрій Табалов зауважив, що депутатський корпус має відповідь на дане питання. Вона полягає у  поверненні водопровідно-каналізаційного господарства до комунальної власності міста. Посадовець поінформував, що відповідний депутатський запит уже зареєстровано і на найближчому сесійному засіданні буде озвучений.

Також у прямому ефірі пролунало питання про часті виїзди очільника депутатського корпусу на різні виборчі округи. На це Андрій Табалов зауважив, що до нього звертається багато людей зі своїми проблемами і як до секретаря міської ради, і як до депутата. Як правило - це жителі різних мікрорайонів міста, але ж це не причина, щоб відмовляти людям у допомозі. 

- “Мій округ” - це все місто, немає чужих округів, немає чужих проблем, - наголосив Андрій Табалов. - Наприклад, цього тижня я виїжджав і на Балку, і на Новомиколаївку, Масляниківку і Жадова. Завжди з собою на виїзд запрошую представників структурних підрозділів, до компетенції яких належить вирішення того чи іншого  питання. Одразу ж на місці разом з фахівцями і мешканцями знаходимо шлях розв’язання проблеми.

Насамкінець Андрій Табалов подякував експертам у студії, кропивничанам, які активно долучились до розмови, і висловив слова підтримки регіональній філії Суспільного телебачення UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.

- Дякую Суспільному за запрошення на ефір, і підтримую вас у прагненні залишити ефірний час, який є на сьогодні, бо інакше не буде ні моїх звітів, не буде звітів міського голови або депутатів, - наголосив Андрій Табалов. - Громада просто не зможе бачити нас, нашу роботу, а тому критикувати і підказувати. Дякую всім працівникам Кропивницької філії, ви робите гарну правильну справу. Я вас підтримую, все буде добре!

Усі новини