Шана й вічна пам’ять: кропивничани провели у засвіти Героїв-земляків

Вівторок, 30 травня 2023 17:42

Сьогодні, 30 травня, на Алею почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани прийшли провести в останню путь українських Лицарів честі й духу, Воїнів-захисників, які віддали життя за Україну, за кожного з нас.

Цьогоріч стрілець-санітар аеромобільного відділення, солдат Євгеній Осієвський мав би святкувати власне тридцятиріччя. Але не судилося — 22 травня він загинув в бою за місто-фортецю Бахмут.

- Зараз ми часто чуємо фразу, що Героями не народжуються, ними стають, але Жені судилося ним стати від народження. Він завжди був беззаперечним лідером, кращим в усіх справах, за які брався — у навчанні чи роботі. Щирий, щедрий, добрий, з відкритою душею. Всім своїм єством прагнув до нових знань, йому завжди їх було замало. З перших хвилин знайомства умів вражати харизмою й розумом, а з часом ставало зрозуміло, яке в нього золоте, гаряче серце, яке, здавалося б, могло зігріти цілий світ. Ніколи за залишався осторонь несправедливості, боровся з нею як журналіст і людина. Квіти, які він колись із одногрупниками посадив під вікнами рідної кафедри, щороку розквітають і радують нас, але Женя вже не прийде ними помилуватися. Сьогодні вони лягли на його могилу. Тепер він зірочка на небі, бо завжди був зіркою на землі, - кажуть про Євгенія Осієвського його рідні, вчителі, друзі.

Командир стрілецького відділення, 40-річний молодший сержант Денис Тупчієнко мав позивний “Кобра”, який отримав ще у 2014 році, коли бив російських терористів і їх поплічників на сході України. Удостоєний бойових нагород. З перших днів повномасштабного вторгнення був на передовій. Трагічно загинув 23 травня. 

- Денис закінчив у Кропивницькому школу №18, працював будівельником, брав участь у зведенні укриття четвертого енергоблоку ЧАЕС. Був дуже хорошою людиною, вдячним сином, люблячим батьком, його доньці має виповнитися 15 років. Воював на Донецькому і Херсонському напрямках. Отримав поранення під Авдіївкою, лікувався, мав вже повертатися на фронт, але сталося так, що машина, в якій він їхав, потрапила в страшну аварію. Надзвичайно тяжка втрата, він був справжнім чоловіком, завжди готовим прийти на допомогу, підтримати, - діляться болем сестра і мати загиблого Героя.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини