Школярі Кропивницького 01 вересня прийдуть за знаннями до закладів освіти

Вівторок, 11 серпня 2020 15:47

Заклади освіти Кропивницького активно готуються до початку нового навчального року. Зважаючи, що Кіровоградська область входить до «зеленої» зони карантинного режиму, з великою вірогідністю 01 вересня школярі підуть за знаннями до школи і оволодіватимуть ними класичним методом.

За інформацією начальника управління освіти міської ради Лариси Костенко, спеціальна комісія вже розпочала інспекцію закладів з перевіркою  їхньої готовності працювати з дотриманням визначених санітарно – епідеміологічних норм. Сьогодні  у школах завершуються ремонтні роботи у приміщеннях, благоустрій територій, одночасно триває закупка антисептиків і миючих засобів та розробляється логістика переміщення учнів коридорами, щоб класи не перетиналися на вході – виході.

- Масковий режим запроваджується під час переміщення територією школи, на уроках маски можна буде знімати, - відзначила Лариса Костенко. – Плануємо зберегти у школах систему безкоштовних сніданків. Звичайно,  в умовах карантину їх подаватимуть до класних кімнат, упакованими в одноразовий посуд. Якщо Кропивницький і надалі перебуватиме в «зеленій» зоні, а це залежить найбільше від відповідальності дорослої частини  мешканців міста, сподіваємося зберегти гарячі страви для груп продовженого дня.

Для допуску до навчання учням необхідно принести довідки, поки що їх дві: про стан здоров’я і про щеплення. Цей перелік може бути розширеним, якщо відповідне рішення прийме міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки  та  надзвичайних ситуацій.

- Раніше в закладах вимагали ще довідку від лікаря про епідеміологічне оточення дитина, - звернула увагу Лариса Костенко. – Сьогодні, з метою отримання об’єктивної інформації, ми  проводимо спеціальне опитування за анкетами. Щоб не наражати всіх дітей на небезпеку захворювання, я звертаюся до батьків давати лише правдиві і достовірні відповіді на питання шкільних працівників.

У разі погіршення епідеміологічної ситуації в окремій школі, чи загалом по місту, кожен заклад має запасний варіант переходу на дистанційну освіту. Для цього будуть використані сучасні навчальні платформи, в які адаптовані класний журнал та електронний щоденник

Усі новини