Система державних житлових субсидій – одна із гарантій стабільного перебігу опалювального сезону у Кропивницькому

Вівторок, 7 листопада 2017 11:44

Система нарахування житлових субсидій для мешканців Кропивницького працює стабільно і підлагоджено. На цьому наголосили начальник управління соціального захисту населення Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимир Стецюк та заступник начальник управління соціального захисту населення Фортечної районної у місті Кропивницькому ради Олена Костенко під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 07 листопада.

Для 28800 домогосподарств Фортечного району і 17 тисяч – Подільського району житлові субсидії вже нараховані автоматично –це родини, які користувалися державною підтримкою у поточному році. Заяви решти заявників, хто звернувся вперше, чи після річної перерви, комісія розглядає і приймає рішення.

- Сьогодні соціальна напруга у Кропивницькому, пов’язана з процедурою оформлення субсидій, значно спала, - відзначила Олена Костенко. – Це пов’язано з покращенням організації роботи. Якщо минулого року ми видавали повідомлення про призначення субсидій в управлінні у визначені дні, то тепер їх можна отримати у всіх відділеннях ЖЕО чи у голів квартальних комітетів впродовж всього часу їх роботи, тобто 8 годин на день.

Єдиною підставою сьогодні для відови у нарахування субсидій може бути лише купівля товарів чи послуг членами родини на суму від 50 тисяч гривень.

- Про такі факти обов’язково необхідно повідомляти, -акцентував увагу Володимир Стецюк. – Інакше є шанс родині стати боржником, при чому нарахування субсидії такій родині припиняється, а сума боргу може бути значною.

Дещо змінилися, у порівнянні із попереднім роком і соціальні норми нарахування субсидій. Так, для розрахунку субсидії на опалення приміщення в розрахунках враховується норма 5 м3 на один квадратний метр опалювальної площі замість 5,5 м3. Для помешкань з газовою плитою норма споживання зменшена іх 7.1 м3 до 5,4 м3 на людину тощо.

- Процедура отримання субсидії залищається такою ж максимально простою, як і минулоріч, - наголосив Володимир Стецюк. – Для цього необхідно принести лише два документи: заяву і декларацію про доходи.

Для мешканців, які були заощадливими, держава відшкодує зекономлені на користуванні комунальними послугами кошти. Програма монетизації дозволить отримати гроші за не використані суми субвенції від економію газу – до 100 м3 і електроенергії – до 100 кВт/год.

- Загалом система оформлення житлових субсидій є надзвичайно важливою з точки зору забезпечення стабільного проходження опалювального сезону в обласному центрі, - підкреслив Володимир Стецюк. – Вона дозволяє здійснювати гарантовану оплату за комунальні послуги. Тож я закликаю родини кропивничан не соромитися, а звертатися до Центрів надання державних допомог і отримувати таку необхідну сьогодні для багатьох сімей матеріальну підтримку.

Усі новини