Сучасне стрілецьке обладнання «Лазертаг» робить предмет «Захист вітчизни» у кропивницьких школах цікавим і популярним серед учнів

Четвер, 12 жовтня 2017 18:42

Популярний серед старшокласників навчальний предмет «Захист Вітчизни» з допомогою сучасного обладнання зможуть відтепер вивчати школярі ЗОШ №16 у Кропивницькому.

Сьогодні, 12 жовтня, міський голова Андрій Райкович вручив школярам обладнання для проведення стрілецької підготовки «Лазертаг». Це високотехнологічне облданння, з допомогою якого можна моделювати бій в режимі реального часу.

Враження супротивника під час підготовки здійснюється інфрачервоним променем, який є абсолютно безпечним для здоров’я учнів. Попадання в мішень фіксується спеціальними датчиками, які кріпляться на бійцях.

Начальник управління освіти Лариса Костенко відзначила, що тепер предмет «Захист Вітчизни» учні вчитимуть з більшим ентузіазмом.

- Щоб зростав інтерес наших учнів до цього предмету ми й закупили це обладнання. Воно пройшло процедуру системи електронних закупівель «Prozorro», ми заплатили за нього понад 100 тисяч гривень. Це обладнання, з допомогою якого діти зможуть відпрацьовувати свої тактичні вміння і в приміщенні і на вулиці, – розповіла Лариса Костенко.

Хлопці одразу продемонстрували, як вони вміють працювати з новим обладнанням. А вчитель предмету «Захист Вітчизни» Сергій Савенко запевнив у тому, що тепер вишкіл юнаків перейде на вищий рівень, а в майбутньому представників міської ради обов’язково запросять на показові навчання.

Міський голова Андрій Райкович підкреслив, що сучасне обладнання для вивчення предмету «Захист Вітчизни» вкрай необхідне.

- Тепер ви маєте можливість покращувати свої навички з допомогою найсучаснішого обладнання, – звернувся до юнаків міський голова. - Я переконаний, що знання, які ви отримуєте на уроках «Захисту Вітчизни» вам знадобляться, але бажаю, щоб ви їх використали лише для загального розвитку, щоб ви не застосовували їх на полі бою, щоб вам, юним громадянам Кропивницького не довелося воювати, а випало жити в мирній державі, і розбудовувати наше рідне місто!

Подарував міський голова учням школи ще й шість ноутбуків, на них школярі вчитимуться фінансовій грамотності.

Усі новини