“Світ образотворчого мистецтва” в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна

Вівторок, 14 березня 2017 17:20

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна вже багато років активно діє «Галерея дитячого мистецтва», мета якої - презентація виставок дитячої творчості, популяризація кращих творів юних художників, залучення дітей до занять образотворчим мистецтвом.

Вагомою складовою цієї галереї є лекторій «Світ образотворчого мистецтва», основне завдання якого полягає у загальному мистецькому всеобучі учнівської аудиторії – знайомство з історією образотворчого мистецтва, виховання високих естетичних смаків через споглядання кращих зразків живопису, графіки та скульптури. Для образності сприйняття лекцій та підвищення зацікавленості у слухачів, музеєм розроблені різноманітні тематичні вікторини та відеопрезентації.

Тож саме в рамках цього просвітницького проекту нещодавно відбувся цікавий захід - публічна лекція-відеопрезентація на тему: «Жіночі образи в творчості О.О.Осмьоркіна», присвячена 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна, до Дня 8-го Березня. А місцем проведення стала міська дитяча художня школа, яка носить ім’я видатного земляка – художника і педагога О.О.Осмьоркіна. Учні разом зі своїми викладачами з величезною зацікавленістю прослухали фахову мистецтвознавчу розповідь провідного наукового співробітника музею, заслуженого художника України Андрія Надєждіна про особливості творчого пошуку О.О.Осмьоркіна, зокрема в портретному жанрі, та надзвичайно цікаві, а інколи навіть таємничі історії написання прекрасних жіночих образів.

Яскравою ілюстрацією мистецтвознавчої подорожі галереєю творчого спадку художника стала і пересувна виставка репродукцій «Жіночий портрет в творчості О.О.Осмьоркіна», яку музей представив в фойє школи.

Слід відзначити, що такі культурно-мистецькі просвітницькі заходи, присвячені 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна, проводитимуться протягом всього ювілейного року, а наступною темою зустрічі буде «Театр в творчості О.О.Осмьоркіна» до Міжнародного дня театру.

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини