Святковим концертом відзначили у Кропивницькому Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

Четвер, 9 листопада 2017 12:07

            Святковим концертом вихованців і викладачів шкіл естетичного виховання відзначили у Кропивницькому Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

            Зала обласної філармонія, де відбувалися урочистості, була вщент заповнена шанувальниками музичного мистецтва. Підтримати і привітати юних музикантів і співаків цього дня завітали міський голова Андрій Райкович і секретар міської ради Андрій Табалов.

            Гостей свята радо зустрічав на майдані перед філармонією міський професійний духовий оркестр. Саме він задав тональність піднесення і урочистості, які супроводжували акторів та глядачів впродовж усього концерту.

            У фойє філармонії презентували свою діяльність заклади культури міста: тут розгорнули цікаві експозиції, демонстрували відеофільм про досягнення кропивницьких майстрів мистецтв.

Заступник міського голови Наталія Дзюба перед початком концерту щиро подякувала  працівникам культури за їх невтомну працю, побажала творчого натхнення, успіхів у фестивалях і конкурсах найвищого рівня та разом із начальником відділу культури і туризму міської ради Анною Назарець вручила колективам закладів культури міста заслужені нагороди і відзнаки.

А потім розпочався концерт! Концерт, який пролетів на єдиному диханні і переривався лише довгими оплесками глядачів. Виступали юні актори, а їх виступи завжди щирі. Діти безпосередні, вони хвилюються на сцені і найвищою оцінкою для себе вважають саме підтримку в залі, заклики «Браво!» і «Біс!».

Сьогоднішнє свято ще раз підтвердило, що музика, пісня, танок - це мова душі, це висока сфера почуттів і настроїв. Мистецтво надихає увесь світ, сприяє польоту мрії, додає життю яскравих барв. І, найголовніше, - у Кропивницькому надзвичайно багато талановитих дітей, які радуватимуть своєю творчістю, розвиватимуть українську культуру і передаватимуть її надбання уже своїм дітям.

Фінальний номер концерту всі глядачі вітали стоячи і з шаленими аплодисментами, а солодкі подарунки від міського голови заслужено викликали на обличчях юних акторів щасливі посмішки.

Усі новини