Темпи ремонту доріг у Кропивницькому набирають обертів

Вівторок, 20 червня 2017 16:40

Темпи ремонту дорожнього покриття на вулицях Кропивницького поступово набирають обертів і дорожня техніка активно працює на все більшій кількості об’єктів обласного центру. Це відзначив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко під чпс прес-конференції сьогодні, 20 червня.

За інформацією Віктора Кухаренка, цьогоріч на здійснення капітального ремонту доріг Кропивницького в міському бюджеті передбачені кошти у сумі 36,3 мільйонів гривень, поточні ремонти обійдуться місту в 25,4 мільйони гривень.

Повільний старт ремонтної кампанії 2017 року був викликаний необхідністю перерахунків цін на послуги за проектами, розробленими минулого року. Підвищилася також вартість комплексної експертизи проектів, тож не всі об’єкти закладені в цьогорічний план зможуть бути виконаними. Це ще одна важлива причина, щоб міська рада працювала безперебійно, пояснив Віктор Кухаренко, - щоб виконати галузеву програму розвитку дорожнього господарства та безпеки руху у Кропивницькому, необхідне її коригування і збільшення обсягів фінансування за результатом шести та дев’яти місяців поточного року.

- Станом на сьогодні, - відзначив начальник головного управління ЖКГ, - вже проведено поточний ремонт дорожнього покриття по вулицях Бєляєва, Олега Паршутіна, Василя Нікітіна. Виконано капітальні роботи по провулку Левченка, продовжують працювати ремонтні бригади по вулицях Барболіна, Смоленчука, Тараса Карпи. Авіаційній.

Паралельно тривають тендерні процедури в системі «Прозорро». Як повідомив Віктор Кухаренко, станом на 20 червня оголошено 19 процедур закупівель, а 9 аукціонів вже відбулися. Виготовлено також проектно кошторисна документація на 30 об’єктів.

- Головне управління ЖКГ неухильно дотримується процедур та термінів, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі» через систему «Прозорро», - наголосив Віктор Кухаренко. – Після проведення процедур закупівлі та укладання відповідних договорів переможці починають ремонтні роботи.

Усі новини