Теплогенеруюче підприємство ДП «Кіровоградтепло» звернулося до міської ради Кропивницького з проханням про встановлення пільги на орендну плату за ЦМК

Вівторок, 13 червня 2017 21:35

Одне з найбільших теплогенеруючих підприємств Кропивницького – ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» може отримати пільгу з орендної плати за використання цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго».
Відповідний проект рішення міської ради сьогодні, 13 червня, погодили члени виконкому мiської ради Кропивницького. Остаточним аргументом на користь підтримки такого рішення став економічний розрахунок: місту вигідніше недоотримати від підприємства мільйон гривень оренди, ніж додатково фінансувати на його утримання з міського бюджету десятки мільйонів гривень.
За інформацією начальника управління комунальної власності міської ради  Олега  Колюки, підставою для звернення про надання пільги  став надзвичайно скрутний фiнансовий стан підприємства. Станом на сьогоднішній день тепловики вже заборгували до міського бюджету 32 мільйони гривень орендної плати. Щомісяця ДП «Кіровоградтепло» має перераховувати до міського бюджету 1,1 мільйона гривень, але 90% всіх надходжень на розрахункові рахунки підприємства йде на обслуговування боргу за газ перед НАК «Нафтогаз України». 
Проектом рішенням міської ради передбачається, що пільга у розмірі  0,5% вiд вартостi цiлiсного майнового комплексу встановлюється до 1 сiчня 2021 року з метою стабiлiзацiї в галузі теплопостачання міста Кропивницького. На розмір плати за тепло для населення пільга не вплине, оскільки орендна плата за цілісний майновий комплекс не входить у структуру тарифів за теплопостачання.
У той же час передбачається, що у разі наявності в ДП „Кіровоградтепло” ТОВ „ЦНТІ УНГА” заборгованості з орендної плати, нарахованої на пільгових умовах, більше ніж за два квартали, рішення про пільгову оренду втрачає чинність, а додаткова угода підлягає розірванню в односторонньому порядку. Остаточне слово у питанні надання підприємству пільги мають сказати депутати міської ради.

 

Усі новини