«Тридцять років Незалежності»: у Кропивницькому презентували книгу, написану журналістами газети «Голос України»

Четвер, 30 грудня 2021 15:48

Святково закінчується 2021 рік у Кропивницькому літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого, де 29 грудня відбулася презентація книги «Тридцять років Незалежності», створеної журналістами газети Верховної Ради «Голос України».

У книзі, обсягом 665 сторінок, виданій накладом у 500 примірників, зібрані текстові та фотосвідчення учасників історичних подій, публікації ЗМІ, результати досліджень журналістів ˗ власкорів «Голосу України» по регіонах, розташовані в хронологічному порядку. Кожен із тридцяти розділів – це один рік Незалежності України у викладенні провідних журналістів газети, з оприлюдненням головних подій та фактів з оригінальними коментарями.

Свято відкрила директорка музею Лариса Хосяінова. Вона подякувала Петрові Мельникові за співпрацю у «Голосі України» та отримала в подарунок презентовану книгу.

Про свій вклад у видання розповів журналіст і письменник, голова обласної організації НСЖУ, літописець 2009 важкого року Незалежності Петро Мельник.

Петро Мельник також подарував музею книгу «Еволюція влади» (2008), яка була передвісником ювілейної збірки. Він повідомив, що над подібними виданнями «Голос України» працюватиме і в майбутньому, висловив сподівання, що книги стануть у нагоді науковцям, студентам, учням.

Під час презентації очільник журналістів Кропивниччини також провів розіграш передплати на газету «Голос України» та фірмових календарів на 2022 рік, виданих редакцією парламентської газети. Календар «Колесо історії» ˗ у розкішному графічному оформленні художника-ювіляра Сергія Якутовича (представлено роботи з графічних серій «Мазепіана» та «Запорожці», а також три десятки головних ювілеїв року - політиків та митців, у т.ч. й наших земляків Л. Мацієвича, Є. Маланюка, Ю. Яновського).  Інший календар присвячений творчості відомого художника Івана Марчука, який започаткував свій знаменитий стиль – пльонтанізм (від діалектизму «пльонтати» — плести, заплітати, переплітати; нанесення фарби тонкими кольоровими лініями, їх переплетення під різними кутами, чим досягається ефект об'ємності й світіння). За версією британської газети «Дейлі телеграф» входить до списку «100 нині сущих геніїв сучасності».

Серед учасників заходу були передплатники і читачі «Голосу України». Це голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій, громадські діячі Сергій Осадчий, Олександр Боршуляк, Олена Надутенко, поети Станіслав Новицький і Антоніна Корінь, видавець Віктор Лисенко, журналісти й письменники Валерій М’ятович і Федір Шепель. Вони високо оцінили діяльність газети, подякували за публікації своїх матеріалів і зробили пропозиції для співпраці на майбутнє.

Усі новини