ЦНАП на карантині: як у Кропивницькому отримати адмінпослуги без ризику зустріти вірусну інфекцію

Вівторок, 17 березня 2020 21:24

Центр надання адміністративних послуг у міській раді Кропивницького в умовах жорстких карантинних заходів протидії загрози поширенню коронавірусної інфекції змінює свій режим роботи.

Про це повідомив директор департаменту адміністративних послуг міської ради Сергій Коваленко під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 17 березня.

В умовах карантину суттєво зростає частка надання консультативних послуг громадянам телефоном, запроваджується попередній запис на прийом з отримання адмінпослуг та буде встановлена скринька, куди містяни можуть зможуть здавати пакети необхідних документів без контакту з адміністраторами.

Сергій Коваленко детально зупинився на новаціях, які очікують на кропивничан, що вирішили звернутися до міського ЦНАПу.

- По-перше, від дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг, визначених законом, - наголосив директор департаменту. – А від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення. Це означає, що на громадян в період карантину не будуть накладатися штрафи за несвоєчасну, наприклад, реєстрацію місця проживання.

Загальну інформацію про режим роботи ЦНАПу, виконавчих органів міської ради  а також інші довідки можна  отримати за телефоном: 22-86-39.

- Низка послуг може бути надана виключно особисто громадянам, - відзначив Сергій Коваленко. –  У такій ситуації важливо не допустити скупчення людей у коридорах приміщення міської ради. Тому, для реєстрації місця проживання особи необхідно буде попередньо зареєструватися на прийом за телефоном 24-99-89. Спеціаліст вкаже заявнику  час, коли необхідно прибути для отримання послуги.

Аналогічно необхідно діяти при реєстрації речових прав на нерухоме майно. Тут попередній запис здійснюється за телефоном: 22-16-20.

- Юридичні та фізичні особи можуть отримати інформацію за об’єктом нерухомого  майна та суб’єктом речового права через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України за умови ідентифікації такої особи з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи, - звернув увагу Сергій Коваленко. – Це може суттєво спростити процедуру.

Для реєстрації юридичних, фізичних осіб-підприємців потрібно попередньо телефонувати: 24-55-74. І у цьому випадку  юридичні та фізичні особи мають можливість отримувати інформацію безпосередньо через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України, веб-сайт ЦНАПУ ( http://dozvil.kr-rada.gov.ua/) знову ж таки,  за умови ідентифікації фізичної або юридичної особи з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації .

Щоб отримати інші адміністративні послуги необхідно попередньо записатися за телефонами: 24-39-69, 22-99-41.

- Наголошую, що після попереднього запису, заявник буде поінформований про дату та час прийому його адміністратором/працівником Центру, - підкреслив директор департаменту. - Також повідомляю, що адміністративні послуги, за виключенням послуг реєстрації місця проживання особи, реєстрації речових прав на нерухоме майно та  реєстрації юридичних, фізичних осіб-підприємців, можна буде отримати направивши поштою повний пакет документів на адресу міської ради Кропивницького: вулиця Велика Перспективна, 41.

Крім того, у приміщенні Центру надання адміністративних послуг також буде встановлено скриньки, куди заявники зможуть здати пакет документів для отримання необхідних послуг. Але такі документи будуть розглядатися лише у разі надання повного їх пакету.

Звертаємося до усіх мешканців Кропивницького у зв’язку із запровадженням загального карантину в країні без виключної потреби чи без попереднього запису не звертатися в ЦНАП, - закликав Сергій Коваленко. – А при візиті обов’язково користуватися засобами індивідуального захисту.

Усі новини