Цьогоріч поминальні дні варто перенести на початок червня: Андрій Райкович

Середа, 22 квітня 2020 15:22

Про життя міста в умовах карантину сьогодні, 22 квітня, прозвітував міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Свіжа статистика від медиків говорить про те, що станом на 22 квітня в області зафіксовано 252 випадки захворювання COVID-19, у тому числі у Кропивницькому 194 випадки. Серед хворих - 91 медичний працівник. На жаль в місті 7 летальних випадків. Одужали – 15 пацієнтів. На стаціонарі в лікарні на Валах перебуває 75 хворих на COVID-19. На самоізоляції - 60 медпрацівників.

Андрій Райкович переконаний – лише дотримання вимог карантину є однією з ключових умов, як вберегтися від цієї хвороби.

 - В такий світлий Великодній час хочу іще раз подякувати всім, вам, дорогі земляки, що дослухались до наших прохань зустріти Великдень вдома. Висловлюю подяку усім керівникам релігійних організацій за порозуміння і конструктивну співпрацю з міською радою. А також усім правоохоронцям, що забезпечили спокій і порядок в місті, зокрема навколо усіх культових споруд.

Традиційно після пасхальних наступають поминальні дні. Звертаюсь до вас, шановні містяни, з повідомленням, що у зв'язку з надзвичайною ситуацією, пов'язаною з коронавірусом, нинішнього року поминальні дні рекомендуємо перенести на початок червня. Я вірю, що ви з порозумінням сприймете цю інформацію. Так буде не лише в нашому місті, адже хвороба, на жаль зростає. Ризик підхопити вірус надзвичайно високий.

Наразі на маршрутах громадського транспорту працюють лише комунальні автобуси і тролейбуси, які перевозять обмежене коло пасажирів, переважно за перепусткою. Поліція патрулюватиме всі цвинтарі, тому раджу вам не випробовувати долю, щоб не опинитися в інфекційному відділенні.

Хочу знову і знову щиро подякувати нашим медикам за велике терпіння, професійну мужність і відданість їхній благородній професії. В непростих умовах карантину щодня на об'єктах, на дорогах, в скверах і парках трудяться наші комунальні служби. І спасибі їм за чисте місто.

Нарешті, висловлюю щиру подяку колективам підприємств, які не зупинили роботу і в такий складний для економіки час продовжують наповнювати бюджет. Звертаюсь до представників бізнесу, по можливості, продовжувати благородну місію допомоги ЦМЛ, медичним працівникам на першій лінії боротьби з Covid. Надійний захист, ефективна медикаментозна база - головні чинники перемоги над вірусом. А головне, що вимагається від усіх вас - жорсткий карантин. Будьте здорові!

Усі новини