Турфест “Люби і знай свій рідний край”: Кропивничани – за здоровий спосіб життя!

П'ятниця, 19 травня 2017 15:04

Сьогодні, 19 травня, парк культури та відпочинку “Ковалівський” у Кропивницькому гостинно прийняв учасників туристично-краєзнавчого фестивалю “Люби і знай свій рідний край”.

Ззаходи турфесту розпочалися з виконання  спільної руханки на літньому майданчику парку під керівництвом учасниці Олімпійських ігор, іменитої гімнастки Валентини Голенкової. Свого слова дотримав і секретар міської ради Андрій Табалов, він разом з усіма учасниками фесту активно виконував усі вправи.

Ініціаторами заходу стали відділ культури і туризму міської ради Кропивницького спільно з “Кіровоградським обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді”. Керівники установ – Анна Назарець та Андрій Лісота привітали гостей свята з початком  туристично-краєзнавчого фестивалю та побажали містянам, щоб рух і фізична активність стали нормою життя для кожного.

 Цього дня на кропивничан та гостей міста очікувала цікава та різноманітна програма, розрахована на усі вікові категорії:

- спартакіада з велотуризму;

- спартакіада зі спортивного туризму;

- квест зі спортивного орієнтування;

- мотузковий парк;

- скеледром;

- ігротека;

- практичне надання «першої медичної допомоги» під час туристичних походів;

- музейні експозиції;

- презентація турів по місту та області туристичних фірм;

- представлення «турів вихідного дня» туристичними фірмами нашого міста.

            Після напружених змагань особливо смачною була справжня  туристична каша, приготовлена організаторами фестивалю на вогнищі.

По закінченні свята усі охочі взяли участь у пішій екскурсії містом, під час якої дізналися цікаві факти про пам'ятки архітектури та відомих особистостей, які жили у Кропивницькому.

Усі новини