У День Збройних сил України на території 3-го полку спецпризначення відкрили пам’ятник Святославу Хороброму

П'ятниця, 6 грудня 2019 11:47

Сьогодні, 06 грудня, у Кропивницькому вітали військовослужбовців легендарного 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго з професійним святом - Днем Збройних сил України.

Під час урочистостей кропивницьких «кіборгів» привітали міський голова Андрій Райкович, голова обласної державної адміністрації Андрій Балонь та військовий комісар обласного військового комісаріату Ярослав Кучер.

- Я маю велику честь від імені громади міста Кропивницького, депутатського корпусу, виконавчого комітету щиро привітати вас з Днем Збройних Сил України! Ви, як ніхто інший, своєю мужністю, високим бойовим духом і професіоналізмом довели рідній державі, народові, що в Україні є і завжди будуть міцні, сучасні, вишколені в бою Збройні Сили! – відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. - Навіть агресор змушений визнати силу і незламність українських спецпризначенців. Знайте, що ми пишаємося вашими бойовими заслугами. Ми хочемо, щоб ви розуміли, що місто не просто ваш  шеф і друг, ми-ваш оберіг! Наш святий обов'язок допомагати вашій військовій частині, дбати про ваші сім'ї, створити їм максимально комфортні умови проживання, ніколи не забувати про героїв 3-го полку, які не повернулися з поля бою. Ми бажаємо вам наснаги, витримки, міцного здоров'я і миру. Ми бажаємо вам повертатися всім живими з перемогою!

Цього дня на території полку урочисто відкрили пам’ятник князю Святославу Хоpобpому, чиє ім’я носить військова частина спецпризначенців. Бойовий прапор з почесним найменуванням 3-му окремому полку спеціального призначення вручили  24 серпня 2018 року на Майдані Незалежності у Києві.

–  Символічно, що пам’ятник Святославу Хороброму постав на місті стели «Воїн, пишайся службою у ЗСУ!», звідки на бойові операції відправлялися наші воїни, - підкреслив командир полку Олександр Трепак. - Три роки ми з вами є кращим з’єднанням сил спеціальних операцій ЗСУ. І ми не можемо зупинятися. Неможливо перемогти «велику радянську армію», залишаючись «малою радянською армією». Маємо бути сучасними і найкращими.

Дванадцятитонний камінь-пісковик, з якого постав пам’ятник Святославу Хороброму полку передала громада села. Пороги Ямпільського району Вінницької області. Скульптур Всеволод Бабюк впродовж двох місяців безкоштовно працював над виготовленням горельєфа безпосередньо у військовій частині.

Приємні сюрпризи на цьому не закінчилися. Сьогодні також вперше пролунала бойова пісня полку, написана Святославом Бойко з гуpту «Шиpокий лан» і виконана ним у  супpоводі полкового оpкестpу. Ця мелодія відтепер звучатиме щоразу, як бойові групи виходитимуть на завдання.

А о 16.00 «кіборги» запрошують кропивничан долучитися до відкриття оновленого музею на території військової частини.

Усі новини