У Кропивницькій міській раді спрощують умови надання пільг з харчування дітей військовослужбовців

Вівторок, 18 липня 2023 16:52

Сьогодні, 18 липня, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Наталі Чередніченко відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту. Участь у роботі комісії взяв секретар міської ради Олег Колюка.

Найперше члени комісії розглянули виконання протокольного доручення про надання пропозицій щодо критеріїв оцінки виконання міських галузевих програм. Над пропозиціями працювали п'ять управлінь міської ради і ці напрацювання представили їхні керівники. Три управління, які підготували найповніші критерії оцінки, передадуть їх до департаменту з питань економічного розвитку для врахування при підготовці нових міських програм соціально – економічного розвитку Кропивницького. Ще два управління цю роботу продовжать.

Під час засідання члени комісії погодили пакет проєктів рішень у сфері соціального захисту населення. Суто технічні моменти опрацьовувалися також у низці проєктів рішень в освітній галузі, зокрема, через зміни у законодавстві необхідно перейменувати заклади освіти та внести змін у статути двох ліцеїв.

Працюють у міській раді і над внесенням змін та доповнень до рішення про організацію харчування учнів та вихованців в закладах освіти на 2023 рік. Як пояснила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко, міська влада ініціює затвердження міської пільги на харчування для дітей військовослужбовців навіть якщо для них  іще  триває процес оформлення статусу учасника бойових дій. Профільна депутатська комісія таку ініціативу підтримала.

Усі новини