У Кропивницькому 368 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС отримали матеріальну допомогу від міської влади

Середа, 13 грудня 2017 13:12

Щороку Україна вшановує людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, показавши світові зразок безмірного героїзму і мужності, самовідданості і високого професіоналізму. Сьогодні, 13 грудня, у переддень Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у міській раді Кропивницького відбулось вручення матеріальної допомоги ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС І категорії 2 та 3 груп інвалідності.

- Сьогодні у цій залі зібралися ті, хто тридцять років тому зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції. Люди, які дали шанс на життя не тільки нашій країні, а й усьому людству, яке наразилось на небезпеку через трагедію, що сталася на Чорнобильській АЕС, - наголосила у своєму слові заступник міського голови Наталія Дзюба. - Дозвольте мені від імені міського голови та всього депутатського корпусу міської ради висловити найщирішу подяку всім учасникам ліквідації найбільшої техногенної катастрофи на планеті Земля, яка сталася у ХХ столітті. Дякуємо вам за героїзм, відданість, мужність, які ви проявили у тих екстримальних умовах, не шкодуючи власного життя і здоров’я, щоб якнайшвидше подолати наслідки трагедії. Бажаємо вам та вашим рідним миру, добра, злагоди та щастя!

Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради Кропивницького матеріальну допомогу у розмірі 500 гривень кожному отримали 173 ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС І категорії 2 групи інвалідності та 195 осіб 3 групи інвалідності.

Цього дня для героїв-ліквідаторів музичні вітання лунали від вихованців дитячих колективів “Надія”, учнів загальноосвітньої школи № 31 з гімназійними класами ЦДЮТ “Сузір’я” та камерного квінтету «Мініатюра» музичної школи №3.

Усі новини