У Кропивницькому кипить робота з підготовки проекту нової редакції Статуту територіальної громади міста

Середа, 26 липня 2017 15:27

Сьогодні, 26 липня, під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова відбулося засідання робочої групи з питання підготовки проекту нової редакції Статуту територіальної громади міста Кропивницького.

Члени робочої групи розглянули пропозиції управлінь та відділів Кіровоградської міської ради до розділів проекту Статуту: V. Матеріально-фінансова основа місцевого самоврядування, VI. Відкритість та прозорість у діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування, VII. Заключні положення.  Всього було розглянуто і проголосовано 45 пропозицій.

Тривалі дискусії виникли між громадськими активістами та працівниками виконавчих органів ради стосовно положень, якими регламентується управління об'єктами права комунальної власності, бюджетний процес у місті та питання відкритості і прозорості у діяльності ради. Вирішено надалі створити кілька мікрогруп, на яких у робочому порядку відпрацювати формулювання відповідних розділів і статей.

- Зазначу, що елемент недовіри до чиновників і чиновницької праці взагалі не дозволяє громадським активістам повністю абстрагуватися від особистостей чи якихось фактів повсякденної діяльності виконавчих органів. А тому при розробці окремих положень є намагання дуже детально виписати процедурні моменти. Але ж Статут — це не інструкція, а Конституція міста. Тим не менше, ми вирішили шукати прийнятні формулювання, а тому запропонували погодити тексти статей у форматі робочих мікрогруп, щоб на остаточне голосування винести узгоджені проекти обговорюваних сьогодні розділів проекту Статуту територіальної громади міста Кропивницького, - підсумував  засідання секретар міської ради Андрій Табалов.

Наступне засідання робочої групи заплановано на серпень. 

Усі новини