У Кропивницькому подані судові позови на відшкодування плати за користування земельними ділянками на суму понад 8,5 млн. грн.

Четвер, 20 липня 2023 15:55

Виявлення на території Кропивницького землекористувачів,  які ухиляються від належного оформлення права користування земельними ділянками або після закінчення строку дії договорів оренди землі не вчиняють дій щодо їх поновлення та, відповідно, не сплачують орендну плату за землю  до бюджету міста – одне із пріоритетних завдань управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кропивницької міської ради.

- За результатами проведеної роботи матеріали передаються до юридичного управління міської ради для вжиття у судовому порядку заходів щодо стягнення безпідставно чи неправомірно збережених коштів за користування земельними ділянками комунальної власності, - відзначив начальник управління Роман Лунгол. -  Таким чином, Кропивницькою міською радою протягом 2022 року подано позови до суду щодо 11 суб’єктів господарювання на загальну суму вимог 4 086 630,32 грн., у 2023 році - щодо 8 суб’єктів на загальну суму 4 633 231,97 грн.

Але на цьому  процедура не завершується, підкреслив Роман Лунгол.  Після виявлення таких землекористувачів та вжиття до них відповідних заходів фахівці управління відслідковують  належне оформлення права користування земельними ділянками для подальшого систематичного надходження коштів до місцевого бюджету з орендної плати  за землю. 

Усі новини