У Кропивницькому покращилася динаміка розрахунків за спожите тепло

Понеділок, 27 січня 2020 12:42

Кропивничани активніше почали розраховуватися за спожите тепло. Це відзначив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 27 січня.

Це добра тенденція, відзначив очільник міста, але  важливо і далі тримати це питання на особливому контролі, адже борги за комунальні послуги є прямою дорогою до  відключення теплогенеруючих підприємств від газопостачання.  НАК "Нафтогаз України" не дозволяє працювати із боржниками.

- Варто відзначити, що держава перерахувала кошти на виплату усіх субсидій і пільг. Але заспокоюватись зарано, - акцентував увагу міський голова. - З боржниками працюємо і вимагаємо погашення платежів. Систематично моніторимо стан сплати аж до кінця опалювального сезону.

Рівень розрахунків під особистий контроль візьме заступник міського голови Олександр Вергун.

Одночасно міський голова звернувся до всіх керівників комунальної сфери міста  з вимогою раціонально використовувати бюджетні кошти.

- Такі факти, коли на тендер заявляється компанія з однією ціною, а потім починається гра з додатковими умовами – є неприпустимими. Люди зараз грамотні і добре розуміють кожен крок влади, - підкреслив Андрій Райкович. - Тому я звертаюсь до всіх керівників комунальної галузі міста. Шановні, не жартуйте з бюджетними коштами. Це народні гроші, і доведеться відповідати за кожну неефективно використану гривню.

Спеціалісти відділу по запобіганню корупції, контрольно-ревізійної служби отримали завдання прискіпливіше звертати увагу, аналізувати реалізацію кожного проєкту галузевих програм соціально-економічного розвитку міста.

Усі новини