У Кропивницькому створено антикризовий енергетичний штаб

Понеділок, 27 листопада 2017 17:12

Сьогодні, 27 листопада, ВАТ «Кіровоградгаз» всупереч розпорядженню Кабінету Міністрів України, рішенню виконавчого комітету міської ради Кропивницького про початок опалювального сезону, а також рішенням міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розпочав відключення газових котелень у Кропивницькому від постачання газу. Внаслідок цього зупинено роботу з виробництва теплової енергії та наданню послуг по теплопостачанню, 4 котельнями ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та модульною котельнею КП «Теплоенергетик» на селищі Новому.

У холодний період часу без тепла залишилися близько 50-ти житлових будинів, дитячий садочок і приміщення ПТУ №9.

У міській раді на своє позачергове засідання знову зібралася міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

Комісія вирішила створити при міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міський антикризовий енергетичний штаб, до роботи якого залучати членів міської комісії та посадових осіб територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що здійснюють свою діяльність на території міста в сфері енергетики, життєзабезпечення та фінансово – економічної політики.

Організація та координація роботи міського антикризового енергетичного штабу покладена на Головне управління житлово–комунального господарства міської ради міста Кропивницький.

Керівник ДП "Кіровоградтепло" ТОВ ЦНТІ УНГА та КП "Теплоенергетик" не рідше 1 разу в 3 години, а у разі необхідності негайно, інформуватимуть міський антикризовий енергетичний штаб про виробничо технічний стан зупинених теплогенеруючих котелень.

Міська комісія також поставила ВАТ «Кіровоградгаз» вимогу відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. N 720-р «Деякі питання опалювального сезону 2017/18 року». невідкладно в період світлового дня відновити газопостачання до котелень ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» розташованих по вулицях Шатіла, Родімцева, Робоча, Хабарівська та котельні КП «Теплоенергетик» селища Нове.

Одночасно, виконавчі органи міської ради Кропивницького, ЖЕО, ОСББ, ОЖБК та інші балансоутримувачі багатоповерхових будинків здійснюватимуть моніторинг дотримання температурного режиму та в разі необхідності приймати відповідні рішення, щодо недопущення розгерметизації внутрішньо будинкових систем опалення, про що інформуватимуть міський антикризовий енергетичний штаб.

Комісія доручила також юридичному управлінню міської ради Кропивницького опрацювати можливість вирішення спірних питань щодо відновлення газопостачання між теплогеннеруючими підприємствами міста Кропивницького та ВАТ «Кіровоградгаз» в судовому порядку.

Протокол рішення передано до управління Служби безпеки в Кіровоградській області та до Кропивницької місцевої прокуратури.

Відразу після засідання надзвичайної комісії Олександр Мосін відбув у відрядження до Києва в НАК «Нафтогаз України» для узгодження всіх юридичних аспектів забезпечення сталого постачання газу в опалювальний період на території Кропивницького.

Усі новини