У Кропивницькому триває масовий покіс трави, а спецінспекція відшукає установи, які завалюють клінбокси сміттям

Понеділок, 22 травня 2017 12:40

Комунальні служби Кропивницького вже почали активно викошувати найбільші території, газони вздовж магістральних доріг. Особлива увага приділяється благоустрою в’їздам до міста: їх викошуватимуть ретельно, а клумби та квіти біля знаків освіжать.

Сьогодні, 22 травня, об’їжджаючи місто міський голова Кропивницького Андрій Райкович, побував і на кількох кінцевих зупинках, де відстоюються маршрутки - порядку там не помітив.

- Системи в дотриманні порядку у нас ще намає на кінцевих зупинках. Недопалки, стаканчики, сміття від насіння, – висловив своє незадоволення Андрій Райкович. - Це ж люди смітять - там же водії відпочивають. Невже вдома, на своїх подвір’ях вони теж так чинять?!

Керівник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун обіцяв поправювати з перевізниками з цього питання. Окреме завдання отримали спецінспектори та фахівці управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування міської ради. Разом вони мають стежити за станом прилеглих територій навколо закладів торгівлі. Деякі з них заросли травою, прибирання там проводять вкрай рідко, акцентував увагу очільник міста. Власників закладів, які не дбають про культуру та чистоту, будуть карати гривнею. Довести до нормального стану мають і клінбокси.

- Управління ЖКГ, розберіться, хто, які клінбокси прибирає, – дав завдання Андрій Райкович. - Клінбокси розраховані на дрібне сміття. А я бачу величезні торби, що стоять увечері і вранці біля них. Чиї це торби? Магазинів, чи установ, які повинні сплачувати нашим службам окремо за вивезення габаритного сміття? Не стаканчиків і папірців, а величезних мішків. Нескладно встановити, хто порушує благоустрій - а це вам і порядок, і додаткова копійка.

Фото: http://persha.kr.ua 

Усі новини