У Кропивницькому відкрилася виставка відомого українського скульптора

П'ятниця, 1 липня 2022 15:45

Виставка творчих робіт члена Національної спілки художників України, київського скульптора Олексія Леонова «За покликом серця» відкрилася сьогодні, 01 липня,  у Донецькому державному університеті внутрішніх справ, що базується наразі у Кропивницькому. Експозиція налічує  25 скульптур та 24 фотороботи.

На відкриття виставки завітав секретар міської ради Олег Колюка.

Разом із виставкою керівництво навчального закладу поєднало й інший важливій захід — відзначення своїх кращих курсантів -  переможців одного з етапів всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021 - 2022 навчальному році.

Ректор університету, полковник поліції, Заслужений юрист України Сергій Вітвіцький наголосив, що заклад який він очолює, дбає не лише про організацію якісного навчання, а й про всебічний культурний розвиток своїх курсантів. Принагідно він подякував  і кропивницькій громаді і міській владі за привітність і підтримку вишу, його колективу та курсантів.

Довідково: Олексій Леонов — молодий відомий митець не лише в Україні, а й за її межами. В період з 2005 по 2019 роки провів 150 персональних виставок. Роботи Леонова знаходяться більш ніж в 50 містах світу.

Особливу роль у своїй творчості митець відводить розкриттю теми кращих здобутків людства. Ще в студентські роки Олексій виявив великий інтерес до філософії, світової культури та історії релігій. Скульптор створив понад 100 портретів відомих мудреців, філософів, вчених, літераторів усіх часів та народів. Улюбленим матеріалом скульптора стала шамотна глина.  Майстер у своїй творчості прагне розкрити теми вічних цінностей і виражає в скульптурі сокровенні та вічні теми материнства, дитинства, краси і гармонії.

Усі новини