У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку на честь загиблого героя Ростислава Черноморченка

Субота, 19 серпня 2017 15:33

Сьогодні, 19 серпня, відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь молодшого сержанта Державної прикордонної служби України Ростислава Черноморченка, який загинув у боротьбі за незалежність нашої держави. В урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь керівництво області та міста, бойові побратими, рідні, друзі загиблого героя.

Загинув молодший сержант у бою, мужньо відбиваючи разом з товаришами напад озброєних бойовиків, які намагались прорватись на територію військового містечка.

Сьогодні ми віддаємо шану нашому земляку, який самовіддано боронив рідну землю від озброєних бойовиків та окупантів. Три роки тому, в останній день липня, Ростислав разом з товаришами вступив у нерівний бій з ворогом і віддав найцінніше, що є у людини — своє життя за Вітчизну, за своїх рідних. Ми пам’ятаємо подвиг героя, - наголосив Андрій Табалов. - З ініціативи побратимів Ростислава із Української спілки прикордонників міська рада Кропивницького перейменувала вулицю Зої Космодем’янської на вулицю Ростислава Черноморченка. Сьогодні з цієї нагоди ми відкриваємо меморіальну дошку.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету територіальної цілісності України, Указом Президента України від 8 серпня 2014 року молодший сержант Ростислав Черноморченко нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Цього дня відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції” було нагороджено Андрія Матвієнка, Ростислава Черноморченка, Олега Паршутіна (посмертно) та тяжкопораненого прикордонника Сергія Косика.

Усі новини