У Кропивницькому відзначили день народження Конституції України

Середа, 28 червня 2017 15:45

У День Конституції України, 28 червня, кропивничани покладали квіти до пам’ятника Володимирові Винниченку на площі між двома корпусами Центральноукраїнського педагогічного університету його імені.

Містяни, серед яких було й чимало молоді, прийшли відзначити 21-річчя Основного Закону нашої держави. До них долучилося й обласне та міське керівництво, зокрема голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

– Як міський голова я живу, працюю і покладаюсь у своїх діях на законність, на дотримання права, – відзначив очільник міста. – Для мене це основа моєї роботи, тому я вже казав і ще раз повторю: наша Конституція – надзвичайно глибока за змістом, надзвичайно демократична, відповідає всім вимогам сучасного права. Слід робити все необхідне, щоб громадяни мали гарантовані нею свободи. Ми, державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування, повинні робити на своїх робочих місцях все від нас залежне, щоб статті Конституції виконували і не порушували, тоді громада буде збалансована і люди задоволені життям і владою.

Перед присутніми на врочистому заході виступили також такі знавці української історії, як доктор iсторичних нaук, професор ЦНТУ Вaсиль Орлик та переможець загальноукрaїнської олiмпiaди з iсторiї Укрaїни, випускник гімназії № 9 Валентин Зацепило, який, до того ж, прочитaв влaсного вiрша про Укрaїну. Завершився захід музичними й пісенними виступами.

Джерело: http://www.kr-rada.gov.ua/

Усі новини