У Кропивницькому відзначив свій 95-річний ювілей ветеран війни Володимир Федорович Левченко

Понеділок, 28 січня 2019 14:55

Сьогодні, 28 січня,  свій 95-річний ювілей відзначає кропивничанин Володимир Федорович Левченко – учасник бойових дій у роки Другої світової війни, член Товариства інвалідів Великої Вітчизняної та інших воєн міста Кропивницького.

Володимир Левченко народився 28 січня 1924 року в Одесі. Йому довелося пережити голодні і трагічні 1932 - 1933 роки. У 1941 році був евакуйований на Кавказ, де працював старшим піонервожатим Карачаївської середньої школи № 15, а в 1942 році призваний боронити Батьківщину від гітлерівських окупантів. У 1945 році під час визволення Будапешта від нацистів воїн отримав поранення і потрапив до госпіталю.

Після демобілізації Володимир Левченко вступив до Волгоградського військового училища, по закінченні якого повернувся на військову службу в званні лейтенанта. Після відставки у 1958 році переїхав до тодішнього  Кіровограда і влаштувався слюсарем на завод “Червона зірка”. А після закінчення Харківського політехнічного інституту повертається до виробництва вже на посаді заступника головного технолога заводу. Написав книгу-сповідь “Як воно було в дійсності”.

Володимир Левченко нагороджений відомчими відзнаками, Почесною грамотою Міністерства сільськогосподарського машинобудування України, Почесною грамотою Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету (2005 р.), відзнакою виконавчого комітету Кіровоградської міської ради „За заслуги” ІІ ступеня (2007 р.). Указом Президента України 29 квітня 2005 року № 729 Володимиру Левченку присвоєно звання полковника у відставці.

Привітати ювіляра з поважною датою, вручити йому цінний подарунок та побажати міцного здоров’я, мирного неба та ще довгих років життя завітали заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк.

- Від імені міського голови та всього депутатського корпусу прийміть наші найщиріші вітання і побажання міцного здоров’я, нехай життя наповнюється радістю від усвідомлення того, скільки важливих справ було зроблено Вами за всі ці роки. Бажаємо міцного здоров’я та душевного тепла, і, звичайно, відзначити свій 100-річний ювілей, - наголосила у своєму вітальному слові Наталія Дзюба.

Усі новини