У Кропивницькому вітали з професійним святом кращих медичних працівників зі всієї області

Середа, 14 червня 2017 12:55

Сьогодні, 14 червня, у Кропивницькому вітали працівників галузі охорони здоров’я всієї області з професійноим святом – Денм медичного працівника.

Кращі з кращих медики зібралися на урочистості в обласному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького. З вітальним словом до людей у білих халатах звернулися керівники області, міста, народний депутат України Костянтин Яриніч. Разом із теплими словами подяки вони вручили і відзнаки від міністерства охорони здоров’я, обласної державної адміністрації та обласної ради.

- Я не перебільшу, якщо скажу, що слова вдячності люди в білих халатах: - від найменшого ФАПу до найбільшої лікарні- приймають щодня: така у вас професія — боротися за здоров’я і життя людей,- наголосив, вітаючи медичних працівників міський голова Кропивницького Андрій Райкович. - Це дуже нелегко, але благородно, відповідально і почесно. Сьогодні ж ми щиро дякуємо всім вам, вашим колегам за щоденний нелегкий труд заради здоров’я громади. І зичимо всім вам миру, достатку і міцного здоров’я! Ми також горді з того, що в обласному центрі сконцентрована лікарська еліта, як кадрова, так і матеріально-технічна

Очільник міста наголосив, що головним завданням дл влади всіх рівнів — ефективно сприяти розвитку медичної сфери, а Кропивницький за статусом повинен бути лідером в охороні здоров’я нашого краю. Впродовж останнього часу міська влада зробила вагомі кроки саме в модернізації комунальних лікувальних закладів. Обласний центр вже має паліативну службу -одну з кращих в Україні. Тут відкрили сучасне, комфортне дитяче інфекційне відділення. Міська влада вперше системно підійшла до організації надзвичайно важливих напрямків у сфері охорони здоров’я: ми завершуємо будівництво сучасного інсультного центру, в місті вперше створюється гемодіалізний центр, практично завершується реконструкція перинатального центру ІІ рівня. У центральній міській лікарні з’явиться сучасна рентген служба, продовжує зміцнюватися первинна ланка надання якісної медичної допомоги.

- І разом з тим розуміємо, що зробити нам необхідно іще дуже багато на шляху до сучасної, якісної, а головне доступної медицини, - акцентував увагу очільник міста.

Першими Андрій Райкович привітав медичних працівників, у чиїх біографіях з’явилася героїчна сторінка участі в бойових діях на сході України, де кожен з них залишився вірним своєму професійному обов’язку.

Під аплодисменти всієї глядацької зали на сцену театру для нагородження іменними годинниками від міського голови піднялася начальник відділу управління охорони здоров’я міської ради Тетяна Заболотна, яказа 30 років пройшла трудовий шлях від дільничного терапевта до лікаря Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова в зоні АТО. Її руки врятували багато життів і бійців української армії і мирних мешканців Донецької та Луганської областей.

Нагородні годинники отримали два бойових лікаря 3-го полку спецназу: капітан медичної служби ленедарного Олександр Трикутько і старший сержант медичної служби В’ячеслав Воропай. Обоє- випускники медичного коледжу імені Мухіна.

Четвертий годинник став нагородою для лікаря –кардіолога лікарні швидкої медичної допомоги Кропивницького Євгенії Дахової. Досвідчений фахівець, мужня жінка

пережила страшну втрату чоловіка, залишила рідний Донецьк, улюблену роботу. Її гостинно зустрів колектив ЛШМД, тепер Євгенія Дахова знову в білому халаті рятує життя людей.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13