У Кропивницькому впродовж 2019 року виконана масштабна програма ремонту міських доріг

Середа, 13 листопада 2019 17:36

У Кропивницькому впродовж 2019 року виконано масштабний ремонт дорожнього покриття на вулицях міста. Першочергова увага приділялася реконструкції магістральних вулиць, які мають пріоритетне значення для громади Кропивницького. Про повідомили начальник Головного управління житлово-комунального господарства міської ради Тетяна Савченко та її заступниця Юлія Яндович під час прес-конференції у вівторок, 12 листопада.

Серед важливих для міста об’єктів начальник управління відзначила вулицю Кропивницького.

- Така транспортна розв'язка надзвичайно необхідна для мешканців нашого міста, адже вона з'єднає відразу декілька мікрорайонів. На ремонт дороги з міського бюджету використано майже 5,7 мільйона гривень. Роботи тут перебувають на стадії завершення, вже нанесена дорожня розмітка, - відзначила Тетяна Савченко.

У той же час, у Кропивницькому триває капітальний ремонт провулка Об'їзного. Ця дорога теж перетворюється на магістральну, оскільки з’єднає мікрорайон Велика Балка з вулицею Полтавською і  проходитиме по вулиці Харківській, від вулиці Степана Разіна до провулка Степового, і до Далекосхідного кладовища. Вартість робіт тут складає 14,9 мільйона гривень.

- Це кошти Державного фонду регіонального розвитку. У міському бюджеті передбачене співфінансування у сумі 10% від  вартості проєкту. Роботи ще тривають, - проінформувала Тетяна Савченко.

Продовжується у Кропивницькому і поточний ремонт вулиці Полтавської, від вулиці Васнецова до площі Дружби народів. Ці роботи також виконані  за кошти фонду державного регіонального розвитку. Загальна вартість об’єкту складає 16,3 мільйона гривень. Міська рада співфінансує і цей проєкт у розмірі 10%.

Крім того, в місті завершується відновлення покриття по вулиці Тобілевича та вулиці Добровольського. У повному обсязі виконано поточний ремонт вулиць Архангельської та Водоп’янова.

За інформацією начальника ГУЖКГ з державного бюджету залучені кошти на капітальний ремонт вулиць Рівнянської, Шкільної, Нижньої Прирічної, Приміської, провулку Середнього.

- Наступний, 2020 рік буде для кропивницьких дорожників не менш напруженим, - поділилася Тетяна Савченко. – Якщо наші проекти визнають переможцями для фінансування з фонду державного регіонального розвитку, плануємо здійснити капітальний ремонт вулиці Вокзальної, Полтавської від провулка Об’їзного до вулиці Васнецова і далі по вулиці Маланюка, від площі Дружби народів до вулиці Василя Нікітіна. Є плани виконати ремонт дороги по вулиці Романа Шухевича. Це дозволить з’єднати якісним покриттям вулицю Короленка зі шляхопроводом по провулку Об’їзному.

Капітальний ремонт мосту по провулку Об'їзному вже на стадії завершення.         

- Сьогодні тут виконується заміна бортових каменів. Найближчим часом буде об лаштований верхній, чистовий, шар асфальтового покриття по шляхопроводу, а також встановлене огородження. Тільки тоді ми будемо готові здавати об'єкт в експлуатацію, - наголосила Юлія Яндович.

Крім того, проектною документацією, зазначила заступник начальника ГУЖГК, передбачається облаштування тротуарів, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків.

Усі новини