У Кропивницькому вшанували жертв Голокосту

П'ятниця, 27 січня 2017 12:17

 Сьогодні, 27 січня, у Кропивницькому вшанували пам’ять жертв Голокосту: ця трагедія в часи Другої світової війни забрала життя у понад 6 мільйонів жертв.

Вшанувати невинно загиблих сьогодні прийшли кропивничани до великої хоральної синагоги в обласному центрі. Тут зібрались представники єврейської общини, громадськість міста. Одним із перших квіти до монументу поклав міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Заступник міського голови Наталія Дзюба у своєму слові відзначила надзвичайну роль українців – праведників миру, які під загрозою смертної кари рятували єврейських жінок, чоловіків і дітей від нацистів.

- Якби не ці люди, жертв серед єврейського народу було б набагато більше, - відзначила Наталія Дзюба. - Ми повинні постійно пам’ятати, що добро у світі не має національних кордонів.

Трагедією світового масштабу назвав Голокост голова обласної  Спілки вірмен України Тігран Хачатрян” – “Вірменський народ разом з українцями добре пам’ятають ті страшні часи. У майбутньому всі люди повинні жити в мирі, злагоді та укріплювати міжнародні зв’язки”.

Після покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Голокосту, у приміщенні синагоги відбулася презентація книги Василя Даценка “За те, що євреї”.

Усі новини