У Кропивницькому вшанували жертв політичних репресій

Понеділок, 22 травня 2017 09:14

21 травня у Кропивницькому відбулася пам'ятна хода з нагоди Дня жертв політичних репресій, в якій взяли участь керівництво міста та області, духовенство, активісти громадських організацій, політичних партій та містяни.

 Кожного року в третю неділю травня в Україні вшановують усіх репресованих, що стали жертвами нещадної радянської системи. Кілька сотень кіровоградців з квітами та державними прапорами пройшли від Кафедрального собору Різдва Богородиці до пам’ятного знаку “Борцям за волю України – жертвам політичних репресій”, щоб віддати шану невинно закатованим тоталітарною системою.

Багаторічний в’язень радянських таборів, людина з легендарною біографією кропивничанин  Семен Сорока передав під час урочистостей червоно-чорний прапор збройної боротьби українського народу молодому патріоту Назарію Овчаренку, як символ безперервності змагань за свободу і незалежність України.

Семен Сорока також висловив щиру подяку міському голові Андрію Райковичу за благоустрій, виконаний навколо пам’ятного знаку жертвам політичних репресій.

Хода завершилася покладанням квітів до пам'ятного знака та вшануванням пам'яті загиблих хвилиною мовчання. Після урочистостей Єпископ Кіровоградський та Голованівський Марк відслужив панахиду за всіма репресованими.

Усі новини