У Кропивницькому забилося “Серце народів”

Четвер, 28 грудня 2023 17:34

Сьогодні, 28 грудня, у Кропивницькому забилося “Серце народів”. Створенням стенду-інсталяції опікувався Центр розвитку національних культур “Єдина родина” в рамках  проєкту “Діалог культур — основа розвитку сучасного суспільства”, який став переможцем конкурсу “Дієві ініціативи”. 

Центр вже реалізував чимало проєктів, спрямованих на об’єднання та підтримку національних діаспор, боротьбу за свободу й гідність, прагнення миру та порозуміння, розвиток міжкультурного діалогу, патріотизму й національної ідентичності у Кропивницькій громаді.

У відкритті артоб’єкту взяли участь керівники органів місцевого самоврядування, представники міського депутатського корпусу й національних діаспор. 

Як зазначила заступниця начальника Кіровоградської ОВА, депутатка Кропивницької міської ради Катерина Колтунова, даний проєкт — про об’єднання, рух вперед, надію, діалог з громадою через мистецтво і майбутню перемогу.

- Сьогодні в нашому місті зв’явилася особлива інсталяція — серце-символ згуртованості українців з іншими народами, єдності в боротьбі зі спільним ворогом. Проти зла, яке несе росія, об’єдналися люди багатьох національностей і віросповідань. Биття і світло цього серця також стануть ще одним нагадуванням про жертви, яких нині зазнає наша країна. Щиро дякую центру розвитку національних культур “Єдина родина” за реалізацію проєкту, пишаюся, що міська влада теж долучилася до нього, - зазначив секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка. 

Депутат Кропивницької міської ради Тігран Хачатрян і очільниця ГО “Центр розвитку національних культур “Єдина родина” Олена Арутюнян подякували обласній і міській владі за підтримку важливих соціальних ініціатив, які покликані згуртовувати людей різних націй — вірних синів і доньок України.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих в російсько-українській війні хвилиною мовчання.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28